Wakoopa in handen van Spanjaarden

Redactie team, Brookz | September 15, 2014

Investeerders

Wakoopa is een innovatieve technologieleverancier in behavioral research, opgericht in 2007 door ondernemers Robert Gaal en Wouter Broekhof. In datzelfde jaar werd het duo door BusinessWeek uitgeroepen tot Europe’s Top Young Entrepreneurs. Niet lang daarna stapten investeerders henQ en Big Bang Ventures in als aandeelhouders.

‘We zijn bij Wakoopa ontzettend enthousiast om onze krachten te kunnen bundelen met Netquest’, legt chief executive officer Piet Hein van Dam de bedrijfsverkoop uit. ‘Samen hebben we de kans om door te gaan met het bouwen van fantastische technologieën en tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden te verkennen. Wakoopa blijft gefocust op het bouwen van de beste passive measurement-technologie en het kunnen aanbieden van deze data en inzichten aan onze klanten.’


Bedrijfsovername

Netquest is een online panelprovider voor marktonderzoek in Latijns-Amerika, Spanje en Portugal. De panels bestaan uit meer dan 450.000 consumenten in 21 landen, geworven op een exclusieve invite-only basis, die bereid zijn hun mening te geven.

‘Dit is een belangrijke stap voor Netquest om ons doel te bereiken van een volledig geïntegreerd, op kwaliteit gericht datacollectie systeem’, aldus directeur German Loewe over de bedrijfsovername. ‘Het is een mooie uitbreiding van ons aanbod omdat we nu klanten inzicht kunnen geven in het gedrag op pc’s, smartphones en tablets. Wakoopa is een ontzettend goede match binnen de Netquest-familie en het is fantastisch om ze aan boord te hebben.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen