Wederom overname Boris Veldhuijzen van Zanten

Redactie team, Brookz | April 27, 2011

Een dienst zoals UseQwitter waarbij wordt bijgehouden welke volgers stoppen met volgen, was een veelgevraagde toevoeging onder de gebruikers van TwitterCounter. Volgens mede-oprichter Boris Veldhuijzen van Zanten is het makkelijker een dienst als deze met de bestaande gebruikers te kopen, dan zelf een dergelijke functionaliteit te ontwikkelen. 

Gekocht bedrijf

Veldhuizen van Zanten laat weten dat hij UseQwitter ook heeft gekocht om sterker te staan tegenover Twitter. Twitter geeft dan wel de middelen om een dienst als TwitterCounter in te richten, maar het kan zomaar zijn dat Twitter zelf met een soortgelijke dienst komt.

Veldhuizen van Zanten geeft aan afhankelijk te zijn van Twitter. "Er is genoeg ruimte voor meerdere spelers, maar het voelt gewoon iets beter om meer dan een dienst aan te kunnen bieden." De start-up kent meerdere businessmodellen, bijvoorbeeld dat een gebruiker tegen betaling zijn Twitter-account op de site kan promoten en bedrijven kunnen voor een bedrag dieper inzicht krijgen in de Twitter-statistieken van hun account.

Bedrijfsovername

Het is de tweede bedrijfsovername in korte tijd voor Veldhuijzen van Zanten. Een paar maanden geleden kocht hij met zijn bedrijf TwitterCounter de website Twitaholic.com. Door de twee overnames lijkt de internetondernemer zijn eigen Twittertool-imperium vooralsnog uit te breiden.

TwitterCounter, dat vorig jaar een omzet van een half miljoen euro behaalde, is in handen van het door Veldhuijzen van Zanten opgerichte The Next Web, een investeringsfonds dat ook belangen heeft in de blog The Next Web, de conference The Next Web, Pressdoc, Feest.je en Wakoopa.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen