Werknemers kopen eigen bedrijf op

Redactie team, Brookz | June 28, 2011

De bedrijfsovername van AFS Group, een effecten- en rentebemiddelaar, is mede gefinancierd met behulp van enkele particuliere investeerders.

Bedrijf kopen

Het initiatief van het bedrijf kopen is gekomen van medewerkers Hein Siemerink en Bas van Diggelen en van oud-medewerker Marcel Coppejans. Het trio heeft AFS Group overgenomen van Phanos Financial Services.

‘Ik ben zeer verheugd met deze bedrijfsovername’, zegt nieuwbakken directeur Hans Siemerink van AFS. ‘Het bedrijf gaat zich weer volledig richten op haar kernactiviteiten: het bemiddelen voor zakelijke klanten in diverse financiële producten. Daarom weet ik dat onze klanten deze verzelfstandiging toejuichen.'

Groeiambitie

De vermogensbeheertak AFS Capital Management - voorheen onderdeel van AFS Group - maakt geen deel uit van de halve management buy-in/management buy-out-constructie. Dit bedrijfsonderdeel was eind 2010 al los gekoppeld en blijft deel uitmaken van Phanos Financial Services.

'AFS heeft de ambitie om uit te groeien tot een allround pan-Europese broker’, legt Siemerink de Europese groeiplannen uit. ‘Klanten en marktpartijen geven aan dat daar een groeiende behoefte aan is. Wij willen dat realiseren door met onze kernactiviteiten door te groeien.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen