Willem Sijthoff neemt jongerenkrantuitgever over

Redactie team, Brookz | September 23, 2010

Overname

Young & Connected geeft de jongerenkranten Kidsweek Junior (oplage van 60.000) en 7Days (oplage van 40.000) uit. Kidsweek Junior richt zich op kinderen tussen de 7 en 12 jaar, 7Days wordt gemaakt voor 12 tot 16 jarigen. Beiden kranten worden landelijk verspreid, zowel bij particulieren als scholen en bibliotheken.

Willem Sijthoff en Carl Spaans richten zich na de overname vooral op de verdere ontwikkeling van Young & Connected. ‘Wij zien veel potentieel in deze uitgever en onze ambitie is om een top-drie speler te worden in de kinderen- en jongerenmarkt’, verklaart Sijthoff de bedrijfsovername.

‘Denk aan het toevoegen van producten met educatieve doeleinden en het verder invulling geven aan internet en mobiel’, vertelt Spaans over de mogelijkheden in het ontwikkelen van producten voor jonge kinderen en jongeren vanaf 17 jaar. ‘Onze verwachting is de oplage van Kidsweek Junior en 7Days elk met 20.000 exemplaren te kunnen verhogen.’

Investeringsfonds

Directeur Mark Termeer blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. ‘Kidsweek Junior en 7Days zijn weekkranten die actualiteit en nieuws brengen op een manier die jongeren aanspreekt’, zegt de Young & Connected-directeur. ‘Daarnaast willen wij met deze titels bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de doelgroep en een verantwoord rustmoment in het leven van de kinderen zijn.’

De ondernemers zijn bekende namen in de mediawereld. Sijthoff is onder andere oud-aandeelhouder van FD Mediagroep, voormalig directeur van BNR Nieuwsradio en oprichter/aandeelhouder van de weekkrant Den Haag Centraal en een regionale uitgeverij in Noorwegen. Verder is hij betrokken bij het investeringsfonds Peak Capital. Oud-McKinsey consultant Spaans had een aandeel in de mediabedrijven Traphic en MarketingData. Ook is hij actief als strategieconsultant voor onder andere Quote Media, Sanoma Uitgevers en FD Mediagroep.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen