Wim Bosman verkoopt bedrijf aan buitenlands concern

2011 M03 9

Directeur-grootaandeelhouder en naamgever Wim Bosman was al enkele jaren bezig met de bedrijfsopvolging, aangezien hij de leeftijd van 70 jaar nadert. Toen een opvolger niet voorhanden was, besloot hij zijn aandelen in de logistieke dienstverlener te verkopen aan Mainfreight.

Bedrijfsovername

Het Nieuw-Zeelandse concern betaalt 110 miljoen euro voor de bedrijfsovername. Tot nu toe had Mainfreight alleen activiteiten buiten Europa, maar door de overname krijgt het bedrijf toegang tot de Europese markt. Bosman ging bewust op zoek naar een overnamekandidaat die geen activiteiten in Europa had. 'Dit om de continuïteit van dit bedrijf te waarborgen en te voorkomen dat samenvoeging van bedrijfsonderdelen nodig zou zijn', zegt chief communication officer Mario Schoofs tegen Logistiek.nl. 'Dat zou de cultuur van de Wim Bosman Group behoorlijk aantasten.'

Acquisitie

Met de overname van Wim Bosman krijgt Mainfreight een van de grootste logistiek dienstverleners van Nederland in handen. Voor het Nieuw-Zeelandse bedrijf is het de eerste acquisitie in Europa. In 2010 bezette het bedrijf uit 's-Heerenberg een negende plaats in de top 50 van logistiek dienstverleners. Mainfreight is een wereldwijde wegvervoerder met 166 locaties in Nieuw-Zeeland, Australië, Azië en de USA. De intentie is om de aanwezigheid verder uit te breiden in alle hoeken van de wereld, waaronder dus nu ook in Europa.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!