Zeewolds bedrijf verkocht aan Heijmans

Redactie team, Brookz | December 24, 2013

Bedrijfsverkoop

Brinck Groep biedt conventionele meet- en regeltechniek en 'smart-metering'-systemen voor de energie- en watermarkt aan. Het bedrijf uit Zeewolde bedient klanten als Vitens en Liander, en telt circa 95 medewerkers. De activiteiten van Brinck Groep zijn een aanvulling en uitbreiding van de afdeling Kabels&Leiding Systemen van Heijmans Civiel.
 

‘De bedrijfsverkoop aan Heijmans maakt het voor ons mogelijk verder te innoveren en te groeien’, zegt directeur Gert Hagendoorn. ‘Daarnaast zullen nieuwe markten in samenwerking met Heijmans worden veroverd. Bovendien winnen we zo aan slagkracht. Heijmans en Brinck zijn complementair aan elkaar.’

Bedrijfsovername

De bedrijfsovername sluit aan op de marktontwikkeling naar decentrale energieopwekking en de ontwikkeling van zogenaamde smart grids. Deze netwerken leveren, transporteren en winnen energie op die momenten dat weersomstandigheden, aanbod en vraag optimaal gematcht zijn. De ‘slimme meters’ geven consumenten bovendien een compleet beeld in hun verbruik en zo ook inzicht in besparing en verduurzaming van energie.
 

‘De activiteiten van Brinck Groep sluiten perfect aan op onze ambities en maken een versnelde ontwikkeling van smart energy en smart grids mogelijk’, legt chief executive officer Bert van der Els van Heijmans de reden uit om het bedrijf te kopen. ‘Niet alleen Heijmans Civiel, maar ook Vastgoed en Woningbouw kunnen zo klanten nog meer ontzorgen.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen