Zoomin.TV overgenomen door MTG

Redactie team, Brookz | July 21, 2015

Opmars videoplatforms

Zoomin toont volgens eigen cijfers maandelijks twee miljard video-impressies via verscheidene kanalen. Het bedrijf, dat tot vorig jaar voor een klein deel in handen was van Telegraaf-uitgever TMG, verspreidt zijn video's onder meer via media als Yahoo, AOL, Bild en Telegraaf. Daarnaast weet het via talloze eigen kanalen op Youtube miljoenen kijkers te bereiken. De groei van het bedrijf, dat zijn omzet in 2014 naar eigen zeggen met 70% zag toenemen, gaat gelijk op met de toenemende populariteit van andere videoplatforms als Netflix en Youtube. Vooral jongeren kijken steeds minder naar televisie en nemen hun toevlucht tot allerhande online-video's.

Strategische partner

Volgens Zoomi,TV-oprichter Jan Riemens is de match met MTG, dat online sportzenders heeft, maar ook eigen documentairekanalen en een grote gamestak, perfect. 'Het is een traditioneel televisiebedrijf, maar heeft inmiddels ook 20 eigen content producerende bedrijven. Zij weten exact waar wij mee bezig zijn en hebben heel duidelijk voor ogen waar ze heen willen met online video. Wij passen naadloos in die strategie.' Dat de nieuwe moeder onderdeel is van de veel grotere Kinnevik-groep kan ook geen kwaad wat Riemers betreft. Die Zweedse investeringsmaatschappij is mede-eigenaar van onder meer Zalando en Tele2. 'Bedenk eens hoe interessant het kan zijn voor een bedrijf als Zalando om via ons nu toegang te hebben tot een wereldwijd advertentienetwerk.'

 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse