Zuid-Afrikanen kopen bedrijf Harvest Amsterdam

2013 M09 10

Bedrijfsovername

Naspers is een internationaal mediabedrijf dat aan de Johannesburg Stock Exchange genoteerd staat. Harvest is in 2009 opgericht door twee voormalig werknemers van eBay. Het adviesbureau behandelt alleen online vraagstukken. De twee bedrijven werkten sinds vorig jaar met elkaar.
 

‘Als gevolg van onze intensievere samenwerking, is deze bedrijfsovername een logische stap voor zowel Harvest als Naspers’, zegt mede-oprichter Bram Ellens van Harvest. ‘Met deze strategische zet koopt Naspers meer ervaring en kennis van de internetmarkt in, die van grote waarde zal zijn om onze online footprint verder te laten groeien.’

Strategische overname

Eerder dit jaar verkocht Harvest adVentures, het onderdeel van consultancybedrijf Harvest dat investeert in internet start-ups, het bedrijf Brokjespiloot.nl. Via een strategische overname werd Ranzijn tuin en dier eigenaar van de adviesmodule dat maandelijks natuurlijke voeding, afgestemd op het profiel van hun huisdier, voor dezelfde of lagere prijs als in de winkel, aan consumenten levert.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!