Zweden kopen deel hobbyketen Pipoos

2011 M05 16

De Zweedse branchegenoot Panduro koopt een meerderheidsbelang in Popov, het moederbedrijf van Pipoos. Door de bedrijfsovername ontstaat de grootste hobbywinkelketen van West-Europa.

Bedrijfsovername

Pipoos werd in 1992 opgericht in Oss door Wilma van Grinsven. De keten groeide zo hard dat Van Grinsven vier jaar later de controle over het bedrijf verloor en failliet ging. Met een nieuw management, waaronder eigenaar Wiet Heerkens Thijssen van de keten Oil & Vinegar en oprichtster Van Grinsven, richtte de keten zich weer op.

Volgens Heerkens Thijssen heeft de bedrijfsovername niets te maken met een slechte gang van zaken. 'Het gaat juist goed', zegt ze tegen Brabants Dagblad. 'Er ligt een verdere groei naar 35 winkels in het verschiet. We hebben de mogelijkheid om een grotere groep te creëren, waardoor we een sterkere positie krijgen in meer landen.'

Overnamesom

In de 31 winkels van Pipoos kunnen hobbyisten onder andere spulletjes kopen om mee te tekenen, borduren en knutselen. Pipoos heeft winkels in Nederland en België. Panduro heeft 62 winkels in Scandinavië en Duitsland en telt 550 medewerkers, bij een omzet van 77 miljoen euro.
 

Het overnamebedrag voor de winkels en het bijbehorende postorderbedrijf zijn niet bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder van Pipoos verandert er niets aan de personele bezetting of de winkels en ligt uitbreiding in het verschiet.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!