Zweedse IFS neemt VisionWaves over

Redactie team, Brookz | July 9, 2015

Strategische overname

Bij VisionWaves werken 35 mensen en heeft een jaaromzet van 4,9 miljoen euro. Het bedrijf levert zijn software onder meer aan ING Bank, het ministerie van Defensie en Achmea. IFS neemt alle aandelen over, waaronder die van de investeerders Main Capital en TIIN die samen een klein meerderheidsbelang hebben. Volgens Maarten Derks Van TIIN Capital wil IFS grote stappen zetten in de VS, waar VisionWaves al over een vestiging in Colorado beschikt. ‘De overname lag daarmee voor de hand', aldus Derks.

Overnamesom

Over de overnamesom doen betrokkenen geen uitspraken. Maar het is niet ongewoon dat softwarebedrijven in de huidige markt worden verkocht tegen tien keer de bruto jaarwinst (ebitda). Met die multiple vertegenwoordigt Vision Waves een waarde van ruim € 8 mln, uitgaande van een ebitda van 17% op een jaaromzet van €4,9 mln.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen