Stap 4/6 - Vind de juiste koper

Om de interesse te wekken van potentiële kopers, moet je de markt op. Dit doe je door een verkoopprofiel (advertentie) op Brookz te plaatsen.

21 mei 2021

Om de interesse te wekken van potentiële kopers, moet je de markt op. Dit doe je door een verkoopprofiel (advertentie) op Brookz te plaatsen.

De meeste ondernemers denken dat er op een dag wel iemand langskomt om hun bedrijf te kopen, maar zo werkt het niet. Je zult zelf actief de boer op moeten of eventueel een adviseur inschakelen die dat voor jou doet. Als je zoveel mogelijk zelf wilt doen kun je bij het vinden van een geschikte koper denken aan de volgende mogelijkheden:

• Eigen netwerk: binnen of buiten de branche, je kent meer mensen dan je denkt.
• Events, branche- en ondernemersbijeenkomsten: hier lopen natuurlijk tal van potentiële kopers rond.
• Online platform: via een verkoopprofiel op Brookz bereik je binnen 24 uur meer dan 35.000 ondernemers en investeerders.
• Banken, accountants, advocaten: hebben allemaal een groot netwerk van mogelijk geïnteresseerde kopers.

In overnameland wordt vaak gezegd: één koper is geen koper. Zorg dus altijd dat je meerdere opties hebt. Ga niet direct exclusief in onderhandeling met de eerste de beste geïnteresseerde partij. Wacht eerst eens alle reacties af en maak dan een lijst met de 3 tot 5 meest geschikte partijen om de onderhandelingen mee in te gaan.

Check alle kandidaat-kopers of ze wel voldoende middelen hebben om je bedrijf te kopen, weet waarom ze je bedrijf willen kopen en trek eventueel referenties na van de desbetreffende (aspirant-)ondernemers.

Verkoopprofiel plaatsen?

Via Brookz kun je een anoniem verkoopprofiel plaatsen, waarmee je binnen 24 uur ruim 35.000 actieve én latente kopers bereikt.

Plaats hier zelf je verkoopprofiel op Brookz


Verkopers Whitepaper download

Maak van je bedrijfsverkoop een succes met het Brookz-stappenplan

* Verplicht veld 

Ontvang het nieuwste bedrijvenaanbod

Op Brookz staat het grootste en meest actuele aanbod aan bedrijven van Nederland. Ontvang geheel gratis de nieuwst geplaatste bedrijven op Brookz in je inbox. Op die manier ben je altijd als eerste op de hoogte van het nieuwste bedrijvenaanbod.

Gerelateerde artikelen