Bedrijfsopvolging familiebedrijf of externe partij


Duizenden ondernemers zijn op zoek naar een geschikte opvolger. voor hun bedrijf Bij gebrek aan opvolging binnen de familie moeten andere opties woorden afgetast. Dit kan een MBI-kandidaat, een investeringsmaatschappij of zelfs een concurrent zijn.

Bedrijfsopvolging types

Er zijn grofweg drie verschillende type kopers die een bedrijfsovername kunnen doen:

  • Bedrijfsovername door een externe particulier (management buy-in). Als een externe particulier een bedrijf koopt, dan spreken we van een management buy-in. Deze koper is vaak een ervaren manager die graag op eigen benen wil staan door een bedrijfsovername. 

  • Bedrijfsovername door een werknemer/aandeelhouder/familielid (management buy-out)Als een koper al bekend is binnen het bedrijf, dan spreken we van een management buy-out. Dit kan een verkoopdirecteur, aandeelhouder of zelfs een familielid zijn. Dit proces van de bedrijfsovername is normaal gesproken korter, omdat zowel koper als verkoper elkaar al kennen.

  • Bedrijfsovername door een strategische partij (strategische overname). Een bedrijf koopt een ander bedrijf, veelal om de eigen marktpositie te verbeteren. Het overgenomen bedrijf kan een directe concurrent zijn, zodat het eigen bedrijf kan groeien op het gebied van producten/diensten, klanten en marktaandeel via de bedrijfsovername.

Op zoek naar een opvolger voor uw bedrijf?

Klik hieronder voor het actuele overzicht van bedrijven die worden gezocht. Op Brookz staan meer dan 300 advertenties van potentiële opvolgers die op zoek zijn naar een bedrijf. Wilt u daarnaast zelf een verkoopprofiel plaatsen? Kijk dan hier.

Waardevol netwerk

BROOKZ is met 1000+ profielen het grootste overnameplatform van Nederland. 

  • Snel, direct en effectief bereik 
  • Ruim 15.000 ondernemers & investeerders
  • Kennis, informatie & service

Kijk hier voor een overzicht van de mogelijkheden