Opleidingsinstituut (CRKBO-erkend)

Geaccrediteerde opleidingen binnen derde generatie gedragstherapie

Omzet € 600.000

Winst EBIT € 100.000

Sector Zakelijke dienstverlening

Branche Opleidingsinstituten

LandNederland

RegioWest-Nederland

ProvincieNoord-Holland

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 600.000
FTE 6-10
Beschrijving

Het betreft een CRKBO-erkend opleidingsinstituut met een zevental geaccrediteerde opleidingen binnen de derde generatie gedragstherapie. Het instituut leidt coaches en therapeuten op en opereert vanuit een aansprekende locatie in Het Gooi. Vanwege de erkenning is het instituut btw-vrijgesteld.

Reden voor verkoop

De vennoten bieden dit aan omdat zij verwachten dat onder de vleugels van een ander/groter opleidingsinstituut of een participerend directeur of directie, de onderneming de volgende stap kan zetten in verdere groei en ontwikkeling.

De vennoten zijn eveneens actief met andere activiteiten binnen de psychologie. Dit betreft het aanbieden van online trainingen op open inschrijving en individuele therapie. En workshops en trainingen op locatie voor organisaties. De intentie van de vennoten is om zich op de andere activiteiten te focussen na de verkoop van het opleidingsinstituut. Onder de juiste voorwaarden is verkoop van het geheel eveneens bespreekbaar.

Propositie

Aangezien de huidige activiteiten ondergebracht zijn in een Vennootschap onder Firma wordt de onderneming als activa/passiva-transactie aangeboden. Het betreft onder meer:

  • Merk- en handelsnaam en domeinnaam/website, inclusief actuele content en Google top-3 posities op meest gebruikte relevante keywords;
  • Curriculum van de opleidingen;
  • Accreditaties; CRKBO en CPION erkenning (btw-vrijstelling);
  • Contracten met medewerkers/inhuur docenten;
  • Alumni-adressenbestand (400 ACT-professionals en relatietherapeuten);
  • E-mailadressenbestand (30.000+) t.b.v. marketingdoeleinden;
  • Marketingaccounts;
  • Huurovereenkomst;
  • Voorraad boeken/lesmateriaal;
  • Hybride leslokaal;
  • Overige inventaris.

Opleidingsaanbod

Het opleidingsaanbod is als volgt:

  • ACT coaching opleiding van 1 jaar;
  • ACT therapie opleiding van 2 jaar;
  • Psychosociale therapie opleiding van 3 jaar (combinatie van de twee bovenstaande);
  • ACT relatietherapie opleiding van 1 jaar;
  • ACT basisopleiding van 4 dagen;
  • IBCT relatietherapie opleiding van 4 dagen.

Vanaf 2024 kunnen therapeuten complementaire gezondheidszorg ook het verplichte PSBK certificaat halen.

Kansen

  1. De toename van online therapie en coaching biedt kansen voor opleidingsprogramma's die zich richten op digitale vaardigheden en methoden voor therapie op afstand.
  2. Er is een toenemende trend van professionals die hun vaardigheden willen bijwerken of van carrière willen veranderen. Dit biedt kansen voor flexibele, deeltijd- en online opleidingen.
  3. Er zijn kansen voor samenwerking met zorginstellingen, bedrijven en onderwijsinstellingen om afgestudeerden directe werkgelegenheid of stageplaatsen te bieden.
  4. Het aanbieden van programma's in het Engels kan internationale studenten aantrekken.
  5. Vanwege het unieke karakter van onze opleidingen valt een uitbreiding van het bereik in de richting van België te overwegen.
  6. Bij meer aanmeldingen is het mogelijk om parallelgroepen te draaien.
  7. Het aanbieden van e-learning modules in het kader van bij- en nascholing. 
  8. Het aanbieden van programma's die therapeuten en coaches vaardigheden bijbrengen op het gebied van ondernemerschap, marketing en bedrijfsvoering.
  9. Het betrekken van nieuwe partners (docenten in aanliggende vakgebieden) met een bijv. 50/50-deal. Hierbij faciliteert “Project College” de opleiding (kantoor en faciliteiten) en verzorgt het de online (content)marketing. De externe docent is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de opleiding en de begeleiding van de studenten. Zo kan er snel en met weinig risico nieuw aanbod worden gerealiseerd. Mogelijke vakgebieden: mindfulness, werkgeluk, stress en burn-out.
  10. Het initiëren van een nieuw online platform Nederlandse ACT Academie om de zichtbaarheid van huidige opleidingen verder te vergroten en de specialisatie in ACT verder te ontwikkelen en optimaal uit te lichten.
  11. Het initiëren van een nieuw online platform Nederlandse Academie voor Relatietherapie om de zichtbaarheid van huidige opleidingen verder te vergroten.

Team

Het team bestaat uit:

  • 1 hoofdopleider, docent en medeoprichter (geen vennoot meer)
  • 3 hoofddocenten (zelf ook therapeut en/of coach)
  • 4 docenten (zelf ook therapeut, auteur of psycholoog)
  • 1 supervisor (zelf ook therapeut)
  • 3 supportmedewerkers: organisatiemanager, marketingmanager en financieel medewerker
  • Totaal: 12 medewerkers gedeeltelijk in dienstverband en inhuur als zelfstandige.
  • 2 vennoten (die tevens eigenaar en directeur zijn, meer op afstand van de operatie). 

Aanbod en kwaliteit opleiding

Het is bijzonder dat de onderneming een zevental, vooral meerjarige, opleidingen aanbiedt in een vrij uniek vakgebied: de derde generatie gedragstherapie. Daarnaast zijn de opleidingen voor het merendeel SKB-geaccrediteerd. De cursisten ontvangen een diploma na afloop, nadat zij aan de eisen voldaan hebben. 

Team medewerkers

Er zijn een 8-tal ervaren (hoofd)docenten betrokken bij de onderneming. De hoofddocenten hebben voor het merendeel een zzp-contract. De medewerkers zijn over het algemeen parttime in dienst bij “Project College”. Nieuwe opleidingen kunnen in-house ontwikkeld worden gelet op de aanwezig vaardigheden, ervaring en competenties binnen het bestaande team. Het opleidingsinstituut draait zelfstandig door het senior team.

Marketing

Met minimale marketinginspanningen en -kosten wordt momenteel het grootste deel van de cursisten geworven. Een aanzienlijk deel hiervan heeft reeds eerder een training gevolgd.

Markt

Er is aantoonbare interesse in (parttime) psychologie, ook vanwege de toenemende invloed van stress in de persoonlijke en zakelijke omgeving. Na onderzoek zijn de sterk nadelige gevolgen van overmatige stress alom bekend. Daarnaast is er een groeiende bewustwording en acceptatie van geestelijke gezondheidsproblemen in Nederland, dat tot meer vraag naar gekwalificeerde therapeuten en coaches leidt.

Marktleider relatietherapie

Er zijn beperkt professionele opleidingen m.b.t. relatietherapie beschikbaar. Het is op basis van het huidige aanbod van “Project College” relatief eenvoudig om het marktleiderschap na te streven/te realiseren.

Financieel

  • Omzet 2023: ca €550k en naar verwachting ca. €600k in 2024. De omzet neemt naar verwachting in 2024 door de trainingen op het gebied van PSBK.
  • Aangezien er meerjarige opleidingen zijn, is de koper ook al verzekerd van aanmeldingen en omzet in 2025.
  • De winst die bij continuering van de activiteiten gerealiseerd wordt is ca. €75k (12,5% winstmarge). Bij een groei in het aantal deelnemers, neemt de winst exponentieel toe, aangezien de variabele kosten (zeer) beperkt zijn.
  • Er zijn mogelijke kostenbesparingen geïdentificeerd die al snel resulteren in €100k winst voor belastingen.

Overige activiteiten

De overige activiteiten (buiten het instituut om) in de onderneming bevinden zich op het “uitvoerende” vlak van de derde generatie gedragstherapie en hebben onder meer betrekking op:

  1. Het online trainen in groepen (ca. €200k omzet);
  2. Het in-company trainen van groepen medewerkers (ruim €100k omzet);
  3. Het verlenen van therapie (ca. €50k omzet).

Bijzonderheden t.a.v. de overige activiteiten:

  • 9+ beoordeling (1000+ reviews);
  • Toptrainers en therapeuten;
  • Aansprekende en bekende zakelijke klanten (+300);
  • Trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd (MBSR / MBCL / Workplace MT);
  • Diverse trainingen (Stress- en burn-out Preventie; Stoppen met piekeren enz.);
  • Winstgevende activiteiten.

Vanuit het verleden heeft de V.o.f. nog wat (corona)-schulden, terwijl de huidige activiteiten winstgevend zijn. Een partij die slechts financieel in één van de activiteiten wenst te participeren, nodigen we van harte uit contact op te nemen.

Vervolg

Indien u een initiële interesse heeft, vernemen we dit graag van u voorzien van een toelichting. Vervolgens kunnen we na ondertekening van de geheimhoudingsverklaring de naam van de onderneming bekend maken. Vervolgens nodigen wij u uit voor een managementmeeting en/of op uw verzoek kunnen wij aanvullende informatie verstrekken. Aansluitend bent u in de gelegenheid een schriftelijke indicatieve bieding op de activa uit te brengen. 

Omzet € 600.000

Winst EBIT € 100.000

Sector Zakelijke dienstverlening

Branche Opleidingsinstituten

LandNederland

RegioWest-Nederland

ProvincieNoord-Holland

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 600.000
FTE 6-10

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten