Webshop elektronica-accessoires (eigen merken)

Nichemarkt met ruim 1,2 mln orders verwerkt

Omzet € 2.600.000

Winst EBITDA € 84.000

Sector E-commerce

Branche Webshops

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden-Nederland

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 2.600.000
FTE 6-10
Beschrijving

De webshop is specialist op het gebied van elektronica-accessoires, met name voor telefoon en tablet. Begonnen met verkoop van laptopsleeves waarna het is uitgegroeid tot een webshop met een groot scala aan producten. Sinds de oprichting zijn er steeds meer productgroepen bij gekomen. Het bedrijf bestaat uit twee webshops (B2C en B2B). Daarnaast is de webshop aangesloten bij diverse (internationale) marktplaatsen zoals Bol, Amazon en Kaufland. Hierdoor is de webshop actief in verschillende landen in Europa. 

Bijzonderheden

De webshop verkoopt een mix van bestaande merken en twee eigen merken. Mede door de hoge mate van automatisering zijn veel bedrijfsprocessen zeer efficiënt ingericht. Inmiddels zijn ruim 1 miljoen klanten bediend en hebben daarmee een sterke naamsbekendheid opgebouwd. Mede door het grote aanbod, snelle levering en kwaliteit onderscheiden zij zich van hun concurrenten. 

Bedrijfsactiviteiten

Op dit moment bieden ze ruim 13.000 producten aan, waarvan een groot gedeelte vanuit eigen voorraad geleverd wordt. Alle content wordt vanuit een PIM-systeem aangestuurd naar de verschillende marketplaces en websites. Een WMS-systeem zorgt er vervolgens voor dat alle logistieke processen efficiënt worden uitgevoerd. De verkochte producten worden ingepakt en verzendklaar gemaakt. Dagelijks komt PostNL alle verwerkte orders afhalen. Dagelijks worden er enkele honderden bestellingen verzonden.

De organisatie

Het bedrijf is gevestigd in het Noorden van Nederland op een strategische locatie langs de snelweg. Het bedrijfspand (gehuurd voor marktconforme huur) bestaat uit 1.300m2 waarvan 1.000m2 als magazijn wordt gebruikt en 300 m2 aan kantoor en kantine. In totaal zijn er 14 personen werkzaam, verdeeld over drie afdelingen. 

  • Logistiek (1,5 FTE) + oproepkrachten;
  • Klantenservice (1,6 FTE);
  • Marketing & Sales (1,6 FTE).

Klantenbestand

Zowel de B2B- als B2C-shop vertegenwoordigen een groot aantal klanten in het systeem. Voor de B2B-webshop hebben ze een klantenbestand waarvan een gedeelte regelmatig een bestelling plaatst. Ze werken met vaste leveranciers waarmee een jarenlange relatie wordt onderhouden. 

Kansen en mogelijkheden

De producten en het logistieke proces zijn gemakkelijk schaalbaar. Met twee eigen merken en goede marges zijn er zeker internationaal gezien nog veel kansen. Echter ontbreekt de kennis om het bedrijf (internationaal) te laten groeien. Daarnaast is er op het gebied van B2B nog flinke groeipotentie mogelijk.

Reden van verkoop

Door de jaren heen is het bedrijf flink gegroeid en is het aantal personeelsleden toegenomen. Afgelopen jaren is de ondernemer in een manager positie gekomen en wil graag het (kleinschalige) ondernemen weer oppakken. 

Geschikt voor

De overname is geschikt voor zowel concurrenten om marktaandeel te vergroten als ondernemers die al bekend zijn met het verkopen via marketplaces. Kennis van de markt is niet per se noodzakelijk, al is het wel belangrijk kennis te hebben van verkoop via marketplaces. Uiteraard zal de nieuwe eigenaar op weg worden geholpen door de ondernemer. De ondernemer is na overname beschikbaar (periode en tijdsduur in overleg).

Overige relevante informatie

De omzetcijfers laten een terugloop zien sinds de corona periode. Dit komt mede doordat de markt het moeilijker heeft. Echter zitten zij nog steeds boven de omzetcijfers van voor COVID-19.

Omzet € 2.600.000

Winst EBITDA € 84.000

Sector E-commerce

Branche Webshops

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden-Nederland

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 2.600.000
FTE 6-10

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten