Verkoop je bedrijf via Brookz

Plaats een (anoniem) verkoopprofiel van je bedrijf op Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland en bereik ruim 35.000 ondernemers, adviseurs en investeerders. Via Brookz zijn afgelopen 15 jaar meer dan 4.600 bedrijven verkocht.

Kies je optimale pakket

Voor het plaatsen van een verkoopprofiel kun je kiezen uit verschillende pakketten. De prijs is afhankelijk van de omzet van je bedrijf en de gewenste opties.

Hoe werkt het plaatsen van een verkoopprofiel?
Reacties gegarandeerd!

In principe is ieder bedrijf te verkopen en zijn er meestal meerdere (serieuze) kopers die op een verkoopprofiel reageren. Brookz garandeert zelfs dat je minimaal 1 serieuze reactie krijgt van een kopende partij.

Brookz succes gegarandeerd

Met het plaatsen van een (anoniem) verkoopprofiel op Brookz bereik je binnen 24 uur ruim 35.000 kopers en investeerders.

 1. Jij en je bedrijf blijven volledig anoniem
 2. Wij sturen alle binnenkomende reacties direct naar je door
 3. Succesgarantie: gegarandeerd een reactie
 4. Geen extra kosten of provisie, je betaalt een eenmalige vergoeding

Als je nog vragen hebt kun je bellen met Nick Jurgens, tel. 020 303 87 30

 • 35.000

  ondernemers, adviseurs en investeerders

 • 4.600+

  succesvolle transacties

Veelgestelde vragen

Ja, ieder verkoopprofiel is anoniem. Je kunt zelf bepalen hoe concreet de informatie is die je over jouw bedrijf deelt.

Brookz is het grootste overnameplatform van Nederland met veruit het grootste bereik onder potentiële kopers. Er zijn ruim 35.000 ondernemers, investeerders en adviseurs bij Brookz aangesloten. Daardoor kunnen we je garanderen dat je altijd met een aantal partijen in contact gaat komen.

Gemiddeld wordt er 8,2 keer op een verkoopprofiel gereageerd, maar er zijn grote onderlinge verschillen. Afhankelijk van het type bedrijf en de sector waar het actief is (bijvoorbeeld IT, E-commerce of Farmacie) komen er geregeld meer dan 20 reacties op een verkoopprofiel.

De helft van alle bedrijven die op Brookz worden geplaatst wordt binnen zes maanden verkocht. Binnen een jaar is 75% van alle bedrijven verkocht.

Wij adviseren om – behalve omzet en winst – in eerste instantie nog geen vraagprijs in je verkoopprofiel te vermelden. Beter eerst afwachten hoeveel reacties je krijgt en wat voor soort kopers zich voor je bedrijf melden. Stem daar vervolgens je prijsstrategie op af.

Meer vragen?

Nick Jurgens
Mitchell de Rijk
Brookz Helpdesk
+31 (0)20 - 303 87 30

2021: trots op onze resultaten

1123

bedrijven te koop aangeboden

50%

binnen 6 maanden verkocht

9,6

reactie per profiel

75%

binnen 1 jaar verkocht

Wat ondernemers over ons zeggen

 • In korte tijd hebben we een aantal serieuze reacties gekregen. Hierdoor hebben we mijn webwinkel Urbans and Indians binnen 10 weken kunnen verkopen aan een uitstekende overnamekandidaat.

  Linda Haest, Urbans and Indians

  Linda Haest, Urbans and Indians

 • Excellent customer communication, quick, efficient and friendly. They have knowledge of the business and market combined with an abundant network.

  Lorraine Connaughton

  Lorraine Connaughton

  Ondernemer en investeerder van nlgroeit: "Via het Brookz-netwerk kom ik regelmatig in contact met interessante partijen om over te nemen of in te participeren."

  Kees de Jong, nlgroeit

  Kees de Jong, nlgroeit

 • Peter Smits vond via Brookz zijn huidige bedrijf Point to Point Communicatie in Gorinchem. ‘Brookz is een handig en gebruiksvriendelijk platform met een goed overzicht van het actuele bedrijvenaanbod.

  Peter Smits, Point to Point Communicatie

  Peter Smits, Point to Point Communicatie

  Via Brookz heb ik binnen 3 maanden mijn bedrijf Prodes - Internet Partner in Deventer verkocht. Inmiddels ben ik in Miami bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf.

  Jurgen Bosch, Prodes

  Jurgen Bosch, Prodes

 • Hendrik Jan de Mari vond via Brookz zijn laatste aankoop, Drankengroothandel Ton Overmans uit Amsterdam. ‘Ik heb Brookz ervaren als een zeer nuttig medium. De geringe investering in een lidmaatschap is de diensten via Brookz dubbel en dwars waard!’

  Hendrik Jan de Mari, Drankengroothandel Ton Overmans

  Hendrik Jan de Mari, Drankengroothandel Ton Overmans

  Ik wilde mijn corporate carrière een andere wending geven. Ik zocht naar een ICT bedrijf waar ik via een MBI zou kunnen ondernemen. Dankzij Brookz is ondernemerschap een feit.

  Valentijn de Jong

  Valentijn de Jong

 • Via Brookz heb ik binnen 2 maanden meerdere geïnteresseerde partijen en uiteindelijk ook een zakelijke partner gevonden voor mijn bedrijf The Retro Family, het grootste retro webwarenhuis van Nederland.

  Rene Mirck, The Retro Family

  Rene Mirck, The Retro Family

  Via een verkoopprofiel op Brookz hebben mijn partner en ik binnen drie maanden een van mijn internetbedrijven verkocht.

  Gijs Bodenstaff

  Gijs Bodenstaff

 • Via Brookz ben ik in contact gekomen met AtHand, een bedrijf dat we inmiddels internationaal hebben kunnen uitbouwen.

  Emiel van Gompel, AtHand

  Emiel van Gompel, AtHand

  Via Brookz kregen wij een groot aantal goede reacties wat cruciaal was bij de verkoop. Inmiddels ben ik bij de koper in dienst getreden en kan ik met Van Doorne Food and Beverages Group beter en sneller de groei realiseren die mij voor ogen stond.

  Johan van Doorne, Van Doorne Food and Beverages

  Johan van Doorne, Van Doorne Food and Beverages

 • Als oriënterende koper was Brookz als informatieplatform zeer nuttig waardoor ik snel een goede groep begeleiders kon samenstellen en beter voorbereid was.

  Mark Zwijnenburg

  Mark Zwijnenburg

  Toen ik mijn kinderdagverblijf 'Kindcentrum Ons Dorp' wilde verkopen vormde Brookz het ideale platform om veel geïnteresseerden te krijgen en dat is zeker gelukt. Dankzij Brookz hadden we voldoende keuze om de juiste koper te vinden.

  Rudi ter Riet, Kindcentrum Ons Dorp

  Rudi ter Riet, Kindcentrum Ons Dorp

 • Ik hoefde niet per se mijn bedrijf te verkopen, maar ik stond wel open voor potentiële kopers. Brookz komt zijn belofte na, op mijn verkoopprofiel heb ik een groot aantal reacties gehad. Dat heeft uiteindelijk ook een geschikte koper opgeleverd.

  Ard Hopstaken

  Ard Hopstaken

  Via Brookz heb ik mijn huidige onderneming ISA Training & Coaching op het landgoed Leusderend in Leusden gevonden. Vooral de nieuwsbrieven met daarin de nieuw aangeboden bedrijven, maakte het zoeken laagdrempelig en efficiënt.

  Ron Eman, ISA Training & Coaching

  Ron Eman, ISA Training & Coaching

 • Op Brookz heb ik een verkoopprofiel geplaatst. Binnen enkele dagen hadden we 10 reacties binnen! Uit deze reacties hebben we een geschikte koper gevonden en heeft de verkoop daadwerkelijk plaatsgevonden.

  Marco Voskamp

  Marco Voskamp

  Als overname-adviseur van GrowthFactory heb ik én onze opdrachtgevers veel baat bij het platform van Brookz waarbij er al vele succesvolle matches zijn ontstaan uit onverwachte hoek. Wij kunnen Brookz dan ook van harte aanbevelen.

  Robert Schulze, GrowthFactory

  Robert Schulze, GrowthFactory

 • Oud ondernemer en consultant van Kerstholt Bedrijfsadvies: "Effectief en bewezen platform om bedrijven of bedrijfsonderdelen te kopen en te verkopen".

  Antonie Kerstholt, Kerstholt Bedrijfsadvies

  Antonie Kerstholt, Kerstholt Bedrijfsadvies

  Via Brookz was ik op zoek naar een webshop en deze had ik snel gevonden. Brookz is zeer gebruiksvriendelijk en de klantenservice staat voor je klaar wanneer je ze nodig hebt. Na een periode van 4 maanden staat er nu een nieuwe webshop genaamd puurkidsfashion.com waar ik trots op ben.

  Eva Nijssen, Puurkidsfashion.com

  Eva Nijssen, Puurkidsfashion.com

 • Via Brookz komen we eenvoudig in contact met een groot aantal relevante partijen!

  Geert Hoedjes, JAN© Fusies & Overnames

  Geert Hoedjes, JAN© Fusies & Overnames

  We hebben diverse goede ervaringen met Brookz gehad, zeker wanneer de propositie zich leent om publiekelijk te gaan.
  Hans Minnaar, Florijnz Corporate Finance

  Hans Minnaar, Florijnz Corporate Finance

 • Brookz is een waardevolle aanvulling in een brede marktbenadering.

  Tom Beltman, Marktlink Fusies & Overnames

  Tom Beltman, Marktlink Fusies & Overnames

  Brookz is al jaren een belangrijke aanvulling op ons netwerk en een centrale baken in de ondoorzichtige overnamemarkt.
  Anne Huitema, BuyInside

  Anne Huitema, BuyInside

 • Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Brookz.
  Waldo Zuiderveld, Factor Bedrijfsovernames

  Waldo Zuiderveld, Factor Bedrijfsovernames