Brookz Regio Monitor Gelderland

Gepubliceerd: 18 augustus 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Gelderland? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Gelderland jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Gelderland. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Gelderland

De provincie Gelderland is qua oppervlakte de grootste provincie van ons land en kent een grote diversiteit op het gebied van bedrijvigheid en sectoren. De belangrijkste subregio’s zijn de Veluwe, de Achterhoek, de Betuwe en grote-steden-regio Arnhem-Nijmegen.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven in Gelderland dat te koop staat op Brookz blijft groeien. Over het eerste half jaar van 2023 werden er bijna vijftig bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor 11,6% van het totaal aantal te koop staande bedrijven.

Vooral bedrijven in de detailhandel en bouw- en installatietechniek werden in het eerste half jaar van 2023 te koop gezet op Brookz door ondernemers uit Gelderland. Gemiddeld krijgen de te koop staande bedrijven in Gelderland op Brookz zo’n zes reacties van geïnteresseerde kopers. Dat is fors hoger dan het landelijk gemiddelde over de afgelopen twee jaar.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Gelderland op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!

Regio Monitor Gelderland