Brookz Sectormonitor IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling 2024

Gepubliceerd: 24 mei 2022, geüpdatet: 12 juni 2024, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling jou bij helpen.

Met deze Sectormonitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten, cijfers en een vooruitblik presenteren die inzicht geven in het aantal transacties, de waarde-ontwikkeling van bedrijven en de laatste trends en ontwikkelingen in de IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Sectorinformatie

De sector IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling draagt voor bijna 5 procent bij aan de werkgelegenheid en voor meer dan 5 procent aan het BBP. De sector kent een grote diversiteit aan bedrijven, waaronder:

  • Bedrijven in telecommunicatie
  • IT-dienstverleners
  • Softwareontwikkelaars
  • IT-adviesbureaus
  • Datacenters
  • Gegevensverwerkers
  • Webhostingbedrijven

In totaal zijn er 84.255 bedrijven actief in de IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling, goed voor 3,6 procent van het totaal aantal actieve bedrijven in Nederland. Kenmerkend voor de sector is het zeer grote aantal ZZP'ers en kleine bedrijven. Ongeveer 84 procent van de ondernemingen heeft geen personeel in dienst.

Overnamemarkt

De sector IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling vertegenwoordigt een relatief groot aandeel in het totaal aantal fusies en overnames in Nederland. Ook in de Brookz Overname Barometer komt dit beeld per half jaar naar voren. Bijna één op de zeven fusies en overnames vindt plaats in de IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling.

Waarde-ontwikkeling

Iedere partij die actief is op de overnamemarkt, wil weten wat de waarde van een onderneming is. Met de Brookz Overname Barometer peilen we ieder half jaar de zogenaamde multiples. Kijkend naar de afgelopen vijf jaar ligt de multiple voor de sector IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling altijd fors hoger dan het gemiddelde in het MKB.

Contactpersonen NexyZ

Zoek je een overnameadviseur binnen de sector IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling? Neem dan contact op met één van de contactpersonen van NexyZ:

Contactpersonen NexyZ