Brookz Regio Monitor Overijssel

Gepubliceerd: 26 september 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Overijssel? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Overijssel jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Overijssel. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Overijssel

De regionale hightech-maakindustrie kan de komende jaren een groeimotor blijven voor de provincie Overijssel. Daarnaast investeert de provincie in een economisch fundament voor de lange termijn met digitaliseringshub Digital District Zwolle en industriële broedplaatsen als het Polymer Science Park (Zwolle) en het Health Valley (Zwolle).

De goed ontwikkelende elektrotechnische en machine-industrie, maar ook van rubber- en kunststofproducenten, staat in de voorhoede van Twente. In Noord-Overijssel is relatief veel transportmiddelenindustrie gevestigd en in Zuidwest-Overijssel kenmerkt zich door de chemische bedrijven.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven dat in Overijssel te koop staat op Brookz, schommelt halfjaarlijks tussen de 11 en 16 bedrijven. Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz 16 bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor zo’n 3,8% van het totale aanbod.

Vooral bedrijven in de detailhandel, bouw- en installatietechniek, industrie en productie en e-commerce werden in het eerste half jaar van 2023 te koop gezet op Brookz door ondernemers. Die cijfers liggen redelijk in lijn met de voorgaande drie half jaren.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Overijssel op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!