Brookz Sectormonitor Automotive, Transport & Logistiek 2024

Gepubliceerd: 27 februari 2022, geüpdatet: 1 mei 2024, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Automotive, Transport & Logistiek? Daar kan deze Brookz Sectormonitor jou bij helpen.

Met deze Sectormonitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in de sector Automotive, Transport & Logistiek. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Sectorinformatie

De automotive-sector maakt grote verandering door. Een toenemende afzet van elektrische voertuigen, de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, de verschuiving van bezit naar gebruik met deelautoconcepten, urbanisatie en het groeiende fileprobleem leiden tot nieuwe vormen en aanbieders van mobiliteit. Ook de transport- en logistieksector is aan verandering onderhevig.

Overnamemarkt

Het kopen en verkopen van Automotive, Transport & Logistiek-bedrijven is een levendige markt, alleen speelt deze zich grotendeels achter de schermen af. De sector vertegenwoordigt een gemiddeld aandeel in het totaal aantal fusies en overnames in Nederland. Nog geen tien procent van alle fusies en overnames vindt plaats in de Automotive, Transport & Logistiek. 

Waarde-ontwikkeling

Iedere partij die actief is op de overnamemarkt, wil weten wat de waarde van een onderneming is. Met de Brookz Overname Barometer peilen we ieder half jaar de zogenaamde multiples. Kijkend naar de afgelopen vijf jaar ligt de multiple voor de sector Automotive, Transport & Logistiek altijd lager dan voor het MKB. 

Sectormonitor Automotive, Transport & Logistiek 2024