Brookz Regio Monitor Zeeland

Gepubliceerd: 27 september 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Zeeland? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Zeeland jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Zeeland. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Zeeland

De foodsector is al eeuwenlang vertegenwoordigd in Zeeland. Vooral in de agrifood en de visserij behoort Zeeland niet alleen tot de Nederlandse, maar ook de wereldtop. De maintenance-sector is in Zeeland duidelijk aanwezig. Vooral op het gebied van maritiem onderhoud, windturbine maintenance en chemische maintenance is Zeeland koploper. De Zeeuwse havens van Vlissingen en Terneuzen en de strategische ligging van Zeeland tussen de wereldhavens van Antwerpen en Rotterdam zorgen ervoor dat de logistieke sector in Zeeland een rol van betekenis speelt.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven dat in Zeeland te koop staat op Brookz, schommelt halfjaarlijks tussen de 3 en 7 bedrijven. Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz 7 bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor zo’n 1,7% van het totale aanbod.

Er is in Zeeland vooral een spreiding van bedrijven in de bouw en installatietechniek en detailhandel te zien, die in het eerste half jaar van 2023 te koop werden gezet op Brookz door ondernemers.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Zeeland op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!