Brookz Regio Monitor Zuid-Holland

Gepubliceerd: 18 augustus 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Zuid-Holland? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Zuid-Holland jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Zuid-Holland. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Zuid-Holland

Zuid-Holland is een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. De provincie is wereldspeler op een aantal markten, waaronder van de havenactiviteiten en de glastuinbouw, maar ook op het gebied van de baggerbedrijven en het internationaal recht.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven dat in Zuid-Holland te koop staat op Brookz, blijft ieder halfjaar groeien. Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz bijna tachtig bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor zo’n 19% van het totale aanbod.

Vooral bedrijven in de detailhandel, bouw- en installatietechniek en groothandel werden in het eerste half jaar van 2023 te koop gezet op Brookz door ondernemers. Gemiddeld krijgen Zuid-Hollandse bedrijven die via Brookz worden aangeboden zo’n zeven reacties van geïnteresseerde kopers. Dat aantal ligt fors hoger dan het landelijk gemiddelde van 4,6 in het eerste half jaar van 2023.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Zuid-Holland op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!

Regio Monitor Zuid-Holland