Glaszettersbedrijf verkopen?

De bouw staat onder druk. Klanten gaan voor gemak en kiezen massaal voor gespecialiseerde vakmensen om hun afwerkingsklussen op te pakken. Van reparatie tot isolatie, glaszetters hebben het druk. En daarom is het voor glaszettersbedrijven belangrijk om stappen te maken in digitalisering en personeelsbestand.  

Glaszettersbedrijf verkopen

Aantal overnames glaszettersbedrijven

De bouw staat onder druk. Klanten gaan voor gemak en kiezen massaal voor gespecialiseerde vakmensen om hun afwerkingsklussen op te pakken. Van reparatie tot isolatie, glaszetters hebben het druk. En daarom is het voor glaszettersbedrijven belangrijk om stappen te maken in digitalisering en personeelsbestand.  

["55", "65", "85", "60", "55", "75", "65", "70", "90", "55"]

["14", "15", "16", "17", "18", "19", "20", "21", "'22", "'23"]

Aantal fusies en overnames glaszettersbedrijven

["4,10", "4,15", "4,20", "4,15", "3,95", "3,95", "4,05", "4,00", "3,90", "4,10"]

["‘14", "‘15", "‘16", "‘17", "‘18", "‘19", "‘20", "‘21", "'22", "'23"]

["4,90", "3,40"]

Gem. EBITDA-multiple Bouw & Installatietechniek

Wat is een glaszettersbedrijf waard?

Er zijn vele manieren om een bedrijf te waarderen. Een veelgebruikte methode om de waarde van een bedrijf uit te drukken is “een factor x de bruto jaarwinst”. Deze factor wordt ook wel multiple genoemd en een andere aanduiding voor bruto jaarwinst is EBITDA (Earnings Before Interest Taxes Depreciation and Amortisation).

In de bouw- en installatietechniek, de branche waartoe glaszettersbedrijf behoren, geldt volgens de Brookz Overname Barometer op dit moment een indicatieve bandbreedte van de EBITDA-multiple van 3,4 tot 4,9 gehanteerd. De gemiddelde EBITDA-multiple over alle sectoren in het MKB is 4,75.

Bedrijfswaardering

De waardering van een bedrijf is vaak het startpunt voor de onderhandelingen tussen koper en verkoper. De uitkomst van deze onderhandelingen is de uiteindelijke verkoopprijs. Waardering en prijs zijn dus twee verschillende grootheden. Naast de waardering wordt de prijs ook bepaald door eventuele schaarste op de markt, onderhandelingsmacht van de partijen, de strategische waarde van het bedrijf voor de koper en mogelijke synergie-effecten voor de koper (kostenbesparingen, inkoopvoordelen).

Doe de berekening
Wat is Brookz? En waarvoor kun je het gebruiken?
Start met de verkoop van je bedrijf
Trends en ontwikkelingen voor glaszettersbedrijven

Een aantal trends en ontwikkelingen zorgt de komende jaren onvermijdelijk voor veranderingen, maar biedt glaszettersbedrijven ook veel groei- en overnamekansen:

 • 1
  Vakbekwaam personeel

  De vraag naar vakbekwaam personeel bij glaszettersbedrijven is enorm. Dat merken de eenpitters in deze tak van sport doordat er veelvuldig beroep wordt gedaan op hun kwaliteiten. Personeelstekort kan de bedrijfsvoering belemmeren, en dat is in bijna eenderde van de bedrijven het geval, aldus Rabobank.

 • 2
  Digitalisering

  Gemak dient de mens, dus online je werkzaamheden promoten én monitoren is zowel voor ondernemer als eindgebruiker een groot voordeel. De vakman regelde vroeger een bezoek aan huis en met een handdruk werd de projectprijs verzegeld, maar dat is voor de huidige veeleisende consument niet voldoende meer. Bedrijven die inzetten op digitalisering maken een grotere kans op omzetgroei, aldus Rabobank

 • 3
  Verduurzaming

  Onze leefruimte thuis staat sinds corona in de spotlight. En hoewel het aantal inbraken tijdens corona afnam, bleek de glaszetter veelvuldig te worden ingezet voor het vervangen van glas en kozijnen. Die verduurzamingstrend zet door. 

Wat onze klanten zeggen