Brookz Regio Monitor Drenthe

Gepubliceerd: 26 september 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Drenthe? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Drenthe jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Drenthe. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Drenthe

Drenthe is de dunstbevolkte provincie van Nederland en de regio moet het vooral van de recreatie hebben. Maar ook de chemische en metaalindustrie rond Emmen en de IT-Hub in Hoogeveen dragen hun steentje bij aan de provinciale economische groei.

De vrijetijdssector is van groot economisch belang voor Drenthe. De sector zorgt voor relatief veel werkgelegenheid en heeft bovendien een positief effect op de leefbaarheid van het platteland. Drenthe heeft een aantrekkelijk vrijetijdsaanbod en er is potentie voor verdere ontwikkeling. De provincie wil daarom de bestedingen, het ondernemerschap en de werkgelegenheid in de sector vergroten.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven dat in Drenthe te koop staat op Brookz, schommelt halfjaarlijks tussen de 3 en 6 bedrijven. Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz 5 bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor zo’n 1,2% van het totale aanbod.

Er is in Drenthe vooral een spreiding van bedrijven in de detailhandel, gezondheidszorg, horeca, toerisme en reactie en zakelijke dienstverlening te zien, die in het eerste half jaar van 2023 te koop werden gezet op Brookz door ondernemers.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Drenthe op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!