Brookz Regio Monitor Noord-Brabant

Gepubliceerd: 18 augustus 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Noord-Brabant? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Noord-Brabant jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Noord-Brabant. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Noord-Brabant

Noord-Brabant staat vooral bekend als een provincie met veel technologie-gedreven bedrijven, onder andere door de High Tech Campus in Eindhoven. Het is dan ook niet verrassend dat circa een derde van de research and development-uitgaven voor rekening komt van bedrijven in Noord-Brabant, waarmee de regio koploper is van alle provincies. Daarnaast behoort Noord-Brabant al enige jaren tot de hoogste categorie van innovatieleiders.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven dat in Noord-Brabant te koop staat op Brookz, blijft ieder halfjaar groeien. Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz bijna tachtig bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor bijna 19% van het totale aanbod.

Vooral bedrijven in de bouw- en installatietechniek, industrie en productie en detailhandel werden in het eerste half jaar van 2023 te koop gezet op Brookz door ondernemers. Gemiddeld krijgen Noord-Brabantse bedrijven die via Brookz worden aangeboden zo’n zeven reacties van geïnteresseerde kopers. Dat ligt fors hoger dan het landelijk gemiddelde.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Noord-Brabant op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!

Regio Monitor Noord-Brabant