Brookz Regio Monitor Flevoland

Gepubliceerd: 26 september 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Flevoland? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Flevoland jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Flevoland. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Flevoland

De provincie Flevoland is wereldwijd bekend vanwege de grootschalige inpoldering. De jongste provincie van Nederland is een woonregio bij uitstek en de economische groei wordt gestuwd door de sterke uitbreiding van Almere. Deze stad is een hotspot vanwege een gunstige ligging richting de Randstad. De stad kenmerkt zich door een snelle groei met mensen uit verschillende milieus, waaronder hoogopgeleiden en buitenlandse ondernemers die net buiten de ‘prijzige’ Randstad willen wonen. De huidige economische groei is deels te danken aan het feit dat er in Flevoland nog voldoende ruimte is, in combinatie met de geringe afstand tot de Randstad.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven dat in Flevoland te koop staat op Brookz, schommelt halfjaarlijks tussen de 3 en 9 bedrijven. Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz 9 bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor zo’n 2,2% van het totale aanbod.

Vooral bedrijven in de agri en food, bouw en installatietechniek en horeca, toerisme en recreatie werden in het eerste half jaar van 2023 te koop gezet op Brookz door ondernemers. Die cijfers liggen redelijk in lijn met de voorgaande drie half jaren.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Flevoland op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!