Brookz Regio Monitor Noord-Holland

Gepubliceerd: 26 september 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Noord-Holland? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Noord-Holland jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Noord-Holland. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Noord-Holland

De regio Groot-Amsterdam is goed voor tweederde van de provinciale economie. De hoofdstedelijke regio profiteert van de aantrekkingskracht op toeristen, nieuwe inwoners en bedrijven en realiseert mede door de (nieuwe) zakelijke dienstverlening landelijk één van de hoogste groeicijfers. Andere Noord-Hollandse regio’s als Alkmaar, Haarlem en Gooi en Vechtstreek vertonen ook een plus, mede door het versterken van de digitale infrastructuur. Zeker met ‘internethub’ Amsterdam zal de provincie het goed doen.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven dat in Noord-Holland te koop staat op Brookz, schommelt halfjaarlijks tussen de 70 en 90 bedrijven. Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz 91 bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor zo’n 22% van het totale aanbod.

Er is in Noord-Holland vooral een spreiding van bedrijven in de detailhandel, e-commerce, bouw en installatietechniek en zakelijke dienstverlening te zien, die in het eerste half jaar van 2023 te koop werden gezet op Brookz door ondernemers.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Noord-Holland op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!