Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

X-factor van SaaS-bedrijven Blog

X-factor van SaaS-bedrijven

Software as a Service-bedrijven behoren tot de buitencategorie voor wat betreft de waarderingen. Multiples van 4 tot 6 keer de omzet zijn geen uitzondering.

Bedrijf nu verkopen!? Blog

Bedrijf nu verkopen!?

Er zijn 3 belangrijke indicatoren voor het sentiment in de overnamemarkt: de rentestand, de beschikbaarheid van kapitaal en het waarderingsniveau. 

Verkoopklaar? Blog

Verkoopklaar?

Kun je een bedrijf verkopen dat niet verkoopklaar is? En welke consequenties heeft dat? De verhoogde kansen versus  de geconstateerde tekortkomingen en risico’s bij bedrijfsverkoop. Lees verder op Brookz

Timing is alles Blog

Timing is alles

De marktomstandigheden zijn momenteel gunstig om een bedrijf te verkopen. Dus sla nu u slag; de markt kan zomaar omslaan.

Internationale upside Blog

Internationale upside

In de praktijk komt het nog maar weinig voor dat internationale partijen actief worden benaderd. Een gemiste kans op het binnenhalen van een strategische premie.

Zakenvrienden Nieuws

Zakenvrienden

Bij de helft van alle overnametransacties is tegenwoordig een investeringsmaatschappij betrokken. Vaak een winwin, maar het kan ook leiden tot de nodige discussies en frustraties.


6 Investeringstips

Investeren

De ene investeerder is de andere niet. Waar moet u op letten en hoe verschijnt u optimaal voorbereid aan de onderhandelingstafel?

Deal - Lingeriekoning

Bedrijf verkopen

Bye bra is een van de grootste verkopers van behaaccessoires in Europa. Deze zomer verkocht oprichter Marcel Duits zijn bedrijf aan een Italiaanse ondernemer. 

Bedrijfsovernamedeal - Autodealer

Bedrijf verkopen

Begin dit jaar verkocht Mark Bastiaansen het 53 jaar oude familiebedrijf Noordhoek Autogroep aan twee verschillende kopers. Zakelijk een onvermijdelijke en juiste beslissing, maar emotioneel best lastig. 

Deal - Toolsupplier

Bedrijf kopen

Het regelen van de financiering was het aspect waar Geirnaert het meest tegenop zag. ‘Maar eigenlijk verliep die stap redelijk makkelijk’, aldus Geirnaert.

Opiniepanel 'Een gedegen IT diligence is een Must'

Nieuws

Er wordt weinig tijd en moeite gestopt in onderzoek naar de IT-systemen van het desbetreffende bedrijf. Daarom de stelling: 'Een gedegen IT dilegence is een Must'

Overnamemarkt stabiliseert

Nieuws

In het afgelopen half jaar is de vraag naar bedrijven onverminderd hoog gebleven. In alle sectoren is de vraag groter dan het aan- bod.