Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Waarde intellectueel eigendom? Blog

Waarde intellectueel eigendom?

De juiste toepassing vraagt om kennis over de verschillende methoden en ervaring met de sterkten en zwakten van de methoden. Het is derhalve aan te raden om een professionele partij in de arm te nemen wanneer het intellectuele eigendom van uw onderneming gewaardeerd moet worden. 

Belang van werkkapitaal Blog

Belang van werkkapitaal

Werkkapitaal is bij aandelentransacties vaak een punt van onderhandeling. Daarbij is inzicht in de bestandsdelen van het netto werkkapitaal van groot belang.

 

Kasteelovername met crowdfunding Blog

Kasteelovername met crowdfunding

Erik Kuiper-van den Berg kocht onlangs Hotel & Chateau Marquette in Heemskerk van een grote hotelketen. Hij financierde de overname via crowdfunding.

Nu verkopen? Blog

Nu verkopen?

Als u er emotioneel klaar voor bent om afstand te nemen van uw onderneming dan is 2019 het perfecte moment om uw bedrijf te verkopen.

Koper wees voorbereid! Blog

Koper wees voorbereid!

Met name aspirant- kopers voor kleinere ondernemingen of webshops hebben niet altijd helder wat belangrijke aandachtpunten zijn voor succesvolle overname. Negen tips om goed over na te denken.

X-factor van SaaS-bedrijven Blog

X-factor van SaaS-bedrijven

Software as a Service-bedrijven behoren tot de buitencategorie voor wat betreft de waarderingen. Multiples van 4 tot 6 keer de omzet zijn geen uitzondering.


Bedrijf nu verkopen!?

Bedrijf verkopen

Er zijn 3 belangrijke indicatoren voor het sentiment in de overnamemarkt: de rentestand, de beschikbaarheid van kapitaal en het waarderingsniveau. 

Verkoopklaar?

Bedrijf verkopen

Kun je een bedrijf verkopen dat niet verkoopklaar is? En welke consequenties heeft dat? De verhoogde kansen versus  de geconstateerde tekortkomingen en risico’s bij bedrijfsverkoop.

Timing is alles

Bedrijf verkopen

De marktomstandigheden zijn momenteel gunstig om een bedrijf te verkopen. Dus sla nu u slag; de markt kan zomaar omslaan.

Internationale upside

Bedrijf verkopen

In de praktijk komt het nog maar weinig voor dat internationale partijen actief worden benaderd. Een gemiste kans op het binnenhalen van een strategische premie.

Zakenvrienden

Investeren

Bij de helft van alle overnametransacties is tegenwoordig een investeringsmaatschappij betrokken. Vaak een winwin, maar het kan ook leiden tot de nodige discussies en frustraties.

6 Investeringstips

Investeren

De ene investeerder is de andere niet. Waar moet u op letten en hoe verschijnt u optimaal voorbereid aan de onderhandelingstafel?