Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Fentener van Vlissingens Travix in Chinese handen Nieuws

Fentener van Vlissingens Travix in Chinese handen

Online reisbureau Travix, onderdeel van het imperium van John Fentener van Vlissingen, komt in handen van het Chinese Trip.com.

CAD Accent verkocht aan Fransen Nieuws

CAD Accent verkocht aan Fransen

Eigenaar Peter van Houwelingen heeft de aandelen in CAD Accent verkocht aan het Franse Arkance Systems.

Business valuation 70 Nieuws

Business valuation 70

De zevenitg belangrijkste advieskantoren van Nederland op het gebied van bedrijfswaardering. Het betreft hier zelfstandige advieskantoren die zich voornamelijk richten op MKB-bedrijven.

Van bedrijfswaarde naar prijs Blog

Van bedrijfswaarde naar prijs

De waarde van uw bedrijf weten is mooi, maar uiteindelijk gaat het om het bedrag dat op uw bank­rekening komt te staan. Die twee componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe kom je van waarde naar uiteindelijke verkoopprijs?

Bijzonder Beheer, einde verhaal? Blog

Bijzonder Beheer, einde verhaal?

Bijzonder beheer is zeker niet het einde voor een bedrijf. Voor de ondernemer is het belangrijk open te blijven communiceren met de bank, bereidheid te tonen heldere maatregelen te nemen en vooral ook zelf in de spiegel durven te kijken.

Verkopen ja/nee? Blog

Verkopen ja/nee?

Voor ondernemers die zich steeds meer ‘de manager’ voelen in hun eigen bedrijf kan bedrijfsverkoop een oplossing zijn. Maar is bedrijfsverkoop wel de juiste keuze in jouw situatie?


Kosten verkoop BV vaak niet aftrekbaar

Fiscaal

Kosten voor de aan- en verkoop van een B.V. zijn voor een B.V. (koper of verkoper) niet aftrekbaar. Van dit van aftrek uitgesloten kosten is sprake als die kosten zonder die aan- of verkoop niet zouden zijn gemaakt.

Keuze rechtssysteem

Juridische aspecten

Belangrijk aandachtspunt bij crossbordertransacties is de keuze van het rechtssysteem. Het contracteren van een transactie naar buitenlands recht kan risico’s en onverwachte “verrassingen” met zich meebrengen.

Markt te koop!

Management buy-in

Als MBI’er is het belangrijk om te weten wat je unieke toegevoegde waarde (propositie) is en in welke markt deze het beste tot zijn recht komt. Waar kan jij het verschil maken?

Verborgen waarde

Waardebepaling

Overnameprijzen bevinden zich momenteel op record­ hoogte. Toch zijn er ook in de huidige markt ‘koopjes’ te vinden voor ondernemers die willen groeien door een overname. Het geheim? ‘Je moet kijken naar de voordelen die een combinatie kan opleveren.’ 

(Zuur) appeltje voor de dorst?

Bedrijf verkopen

De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) voor schenk- en erfbelasting is een regeling die opvolging mogelijk moet maken zonder al te veel fiscale belemmeringen. Maar pas op voor onaangename verrassingen.

Opiniepanel: 'Er staan duizenden bedrijven latent in de verkoop'

Bedrijf verkopen

De vraag naar bedrijven is op dit moment groter dan het officiële aanbod. Aan de andere kant zijn er duizenden ondernemers die wel van hun bedrijf af willen, maar daarmee niet te koop lopen. Daarom deze keer de stelling: ‘Er staan duizenden bedrijven latent in de verkoop'.