Brookz Kennisbank
Brookz helpt je op weg met informatie, advies en nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf. Hoe kunnen we je helpen?
bedrijf kopen
Ik wil een
bedrijf kopen
bedrijf verkopen
Ik wil een
bedrijf verkopen
Recente artikelen

Genomineerden Fusie & Overname Awards 2021 bekend!

Woensdag 8 december reiken Brookz en Dealsuite weer de Fusie & Overname Awards uit, de jaarlijkse prijzen voor professionals in de MKB-overnamemarkt.

lees meer >

To be or not to be: groeimogelijkheden met private equity

Hoe kunt u het groeipotentieel voor uw bedrijf realiseren? U kunt er voor kiezen om dit avontuur samen met een private equity-partij aan te gaan.

lees meer >

Bedrijf verkopen aan een investeerder

Waar ondernemers eerder waren aangewezen op de bank met z’n chequeboekje kun je nu op veel meer manieren een kapitaalinjectie aan je bedrijf geven door bijvoorbeeld crowdfunding of het vinden van een investeerder. Maar hoe vind je een investeerder voor je bedrijf, waar moet je dan op letten en hoe verkoop je je bedrijf?

lees meer >

Intentieovereenkomst, wat leg je vast?

Bij de overname van een bedrijf komt ook een intentieovereenkomst kijken. Maar wat staat hier in en hoe 'dichtgetimmerd' moet deze overeenkomst zijn?

lees meer >

Hevige consolidatie in de sector van de Managed Service Provider

Er vindt een consolidatieslag in de Managed Service Providers-sector. Ondernemers staan voor de keuze: aansluiten bij een grote marktspeler of zelfstandig blijven? 

lees meer >

Stakingsaftrek

Wanneer je jouw bedrijf verkoopt of beëindigt komen er allerlei juridische en fiscale regeltjes om de hoek kijken. Eén daarvan is de stakingsaftrek.

lees meer >