Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Coronacrisis? Deze 5 kansen doen zich nu voor op de overnamemarkt Praktijk

Coronacrisis? Deze 5 kansen doen zich nu voor op de overnamemarkt

Het coronavirus houdt de wereldeconomie in een wurggreep: ondernemers moeten alle zeilen bijzetten om hun bedrijf overeind te houden. Toch biedt de huidige crisis ook nieuwe kansen op de overnamemarkt.

Ron Reinders: 'Ik heb niet voor het grote geld gekozen' Praktijk

Ron Reinders: 'Ik heb niet voor het grote geld gekozen'

Ron Reinders verkocht een meerderheidsbelang in zijn bedrijf Racetrailer.com om vervolgens samen verder te groeien. De klik met de koper was voor hem belangrijker dan de prijs. ‘Je moet dezelfde toekomstvisie hebben, anders gaat het niet werken.’

Deal van de Maand: AED Partner Praktijk

Deal van de Maand: AED Partner

Jan Smale verkocht samen met drie andere aandeelhouders hun bedrijf AED Partner aan een strategische partij, om verder te kunnen groeien. ‘Het gaat ook om de klik met de koper, want wij moesten wel verder werken in het bedrijf.’

Coronavirus: problemen en mogelijkheden Blog

Coronavirus: problemen en mogelijkheden

Voor ondernemers is het nu cruciaal om actie te ondernemen ten aanzien van die zaken die men zelf in de hand heeft: liquiditeitenbeheer, nauw contact met de belangrijkste debiteuren en crediteuren en niet in de laatste plaats met de financier.

Twentse Zwanenberg neemt soepenfabrikant Struik over Nieuws

Twentse Zwanenberg neemt soepenfabrikant Struik over

Concurrenten Zwanenberg en Struik slaan de handen ineen. Door een fusie moeten er grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling.

Nederlands datacenterbedrijf Interxion in handen van Amerikanen Nieuws

Nederlands datacenterbedrijf Interxion in handen van Amerikanen

Het beursgenoteerde bedrijf Digital Reality koopt Interxion, een Nederlands datacenterbedrijf. Naar verluidt betalen de Amerikanen 8,4 miljard dollar voor het bedrijf van oprichter Bart van den Dries.


Eneco-personeel mag 25 miljoen verdelen na verkoop

Bedrijf verkopen

Een flinke bonus voor alle medewerkers van Eneco. Na de miljardenverkoop aan het Japanse Mitsubishi en Chubu krijgt het personeel 25 miljoen euro als ‘erkentelijkheiduitkering’.

Techbedrijf CM.com koopt Global Ticket

Bedrijf kopen

Door deze strategische overname van Global Ticket verdrievoudigt CM.com het totale aantal tickets dat in 2019 werd verwerkt.

Ondernemer verkoopt bedrijf vooral wegens leeftijd, adviseur bij kwart deals spelbreker

Bedrijf verkopen

Leeftijd is de meest voorkomende reden voor het verkopen van een bedrijf. De gemiddelde leeftijd van een verkopende ondernemer (55 jaar) daalt nog steeds.

Onderzoek: Aantal verkochte MKB-bedrijven sterk gestegen

Bedrijf verkopen

In de tweede helft van 2019 is het aantal verkooptransacties in de MKB-overnamemarkt met 35% gestegen. Het prijsniveau bleef onveranderd hoog: gemiddeld wordt voor een MKB-bedrijf 4,95 keer de brutowinst betaald.

5 redenen om de Nationale Overname Dag te bezoeken

Bedrijf kopen

Woensdag 8 juli 2020 organiseert overnameplatform Brookz voor de 19e keer de Nationale Overname Dag. Dit zijn 5 redenen waarom u als koper of verkoper van een bedrijf dit unieke kennis- en netwerk-event niet mag missen!

Moederbedrijf eBay zet Marktplaats in de etalage

Bedrijf verkopen

eBay overweegt om de Nederlandse advertentiewebsite Marktplaats te verkopen, meldt The Wall Street Journal. De Amerikaanse veilinggigant wil zelfs de volledige advertentietak te koop zetten.