Brookz Kennisbank
Brookz helpt je op weg met informatie, advies en nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf. Hoe kunnen we je helpen?
bedrijf kopen
Ik wil een
bedrijf kopen
bedrijf verkopen
Ik wil een
bedrijf verkopen
Recente artikelen

Hoe optimaliseer je de waarde van je SaaS bedrijf?

De waardering voor SaaS bedrijven met eigen software ligt vaak hoger dan voor traditionele IT ondernemingen en daar zijn goede redenen voor. 

lees meer >

Een hogere aandelenwaarde door het binden van (belangrijke) medewerkers op basis van aandelen

Begin tijdig met het ‘overbodig’ maken van uzelf als verkopende DGA en onderzoek daarbij de verschillende mogelijkheden om (sleutel)medewerkers op lange termijn aan uw onderneming te binden. Zorg hierbij dat u zowel vanuit M&A als vanuit fiscaal perspectief van gedegen advies wordt voorzien.

lees meer >

Is dit het beste moment om uw onderneming te verkopen?

Er is veel geschreven over de negatieve effecten van COVID-19 op de wereldwijde economie en de waardering van ondernemingen, maar dit geldt niet voor de hele markt. Er zijn ook redenen waarom dit wél het juiste moment is om een onderneming te verkopen.

lees meer >

De rol van Cash en Debt free in een bedrijfsoverdracht

Binnen de overname van aandelen van een onderneming zijn er diverse fundamentele aspecten die gedefinieerd dienen te worden om een heldere aandelentransactie te realiseren. Een van deze aspecten is: wat is de ondernemings- of aandelenwaarde en hoeveel wordt er betaald?

lees meer >

De invloed van coronaregelingen op corporate finance-vraagstukken

Welke impact hebben coronaregeling op de aan- of verkoop van een bedrijf, de waardering of het aantrekken van nieuwe financiering?

lees meer >

Vendor Due Diligence: rust, regie en zekerheid

De Vendor Due Diligence is een eigen onderzoek waarmee je als verkoper eventuele mankementen op voorhand bloot wil leggen. Dan kun je er in alle rust aan werken en ze rechtzetten.

lees meer >