Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Echte dealbrekers Blog

Echte dealbrekers

In plaats van een duidelijk ‘lijk in de kast’ zijn de echte dealbrekers meestal de discussies over de Ebitda, het werkkapitaal of risico’s met betrekking tot belastingen en pensioenen, en de impact die dit kan hebben op de verstandhouding.

Zelfkennis versus marktkennis Blog

Zelfkennis versus marktkennis

Wanneer u een bedrijf wilt overnemen, wat is dan belangrijker: marktkennis of zelfkennis? Als u (kennis van) karakter combineert met market intelligence heeft u een ‘head-start’ in het overnemen, het realiseren en uitbouwen van een onderscheidende marktpositie.

Goede voorbereiding, halve werk Blog

Goede voorbereiding, halve werk

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een goede voorbereiding op de verkoop van uw bedrijf bespaart u veel tijd, geld en stress. Vroeg of laat krijgt iedere ondernemer hier mee te maken: het bedrijfsopvolgingstraject.

Leef je (ondernemers)droom! Blog

Leef je (ondernemers)droom!

Als ondernemer moet je jezelf nieuwe doelen blijven stellen. Groeien via acquisitie, samenwerken met een investeerder of begin desnoods een nieuw bedrijf. Wat je ook doet, ga ervoor!

Zo nam Remco het bedrijf van zijn baas over Blog

Zo nam Remco het bedrijf van zijn baas over

Wat doe je als je werkgever met pensioen gaat? Het bedrijf overnemen is dan misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch nam Remco van der Aar (40) de stap. Hij gebruikte crowdfunding als alternatieve financieringsvorm om de bedrijfsovername rond te krijgen.


De waarde van individuele activa in de aandelenprijs

Waardebepaling

Koopprijzen voor bedrijven komen mede tot stand op basis van inschattingen van de toekomstige geldstromen die gegenereerd kunnen worden met de aanwezig activa. Lees dit blogartikel verder op Brookz

Onderzoeks- en informatieplicht in een due diligence

Bedrijf kopen

Afhankelijk van de omvang en complexiteit van het over te nemen bedrijf zal een degelijk boekenonderzoek veel verder moeten gaan dan een financieel onderzoek. “gepaste zorgvuldigheid” is geboden. Neem contact op via Brookz

Zit uw opvolger al in het bedrijf?

Bedrijf verkopen

Heeft u medewerkers die beschikken over de nodige expertise en ervaring om de onderneming te leiden en verder te brengen? Dan is uw bedrijf verkopen aan uw personeel zeker een reële optie. 

Automatisering verkoopt uw bedrijf niet!

Bedrijf verkopen

De fusie & overname markt is een relatiemarkt. Data en getallen zijn nuttig, maar juist de menselijke maat, intuïtie, ervaring en contacten in de markt zorgen voor een succesvolle transactie. Lees verder op Brookz

Verkopen binnen 1 jaar!

Bedrijf verkopen

U betrapt zichzelf op die ene vraag die steeds in uw gedachten opkomt: “Hoe lang wil ik nog doorgaan?” Een goede, overzichtelijke overname is in 1 jaar te bereiken. Lees dit blogartikel op Brookz