Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Mee-financierende verkoperBlog

Mee-financierende verkoper

Het komt steeds vaker voor dat de verkoper de bedrijfsovername van de koper mee-financiert. Maar daar staat wel een paar 'zekerheden' tegenover.

Fiscale due diligenceBlog

Fiscale due diligence

Een fiscale due diligence kijkt naar alle fiscaal-juridische issues die een rol kunnen spelen bij een bedrijfsovername. Bijvoorbeeld de fiscale consequenties van een bedrijfspand.

Wij investeren bij voorkeur in sectoren waar wat te doen isPraktijk

Wij investeren bij voorkeur in sectoren waar wat te doen is

Met steeds meer financiële partijen die zich op het MKB richten, moeten ook de gevestigde participatiemaatschappijen een tandje bij zetten. Een gesprek met drie ervaren fondsmanagers.

10 tips voor een succesvolle bedrijfsovernameBlog

10 tips voor een succesvolle bedrijfsovername

U wilt een bedrijf kopen. Maar waar moet u goed op letten bij een bedrijfsovername? En wat zijn de valkuilen? Wij zetten de 10 belangrijkste overnametips even voor u op een rijtje.

Wat staat er in een verkoopmemorandumBlog

Wat staat er in een verkoopmemorandum?

Voordat u daadwerkelijk op pad gaat om een koper voor uw bedrijf te vinden, stelt u eerst een verkoopmemorandum op. Dit moet u zien als een verkoopbrochure van uw bedrijf voor serieus geïnteresseerde kopers.

Trends bij management buy-inBlog

Trends management buy-in

Welke gevolgen heeft het huidige economische herstel voor de management buy-in markt? Wat betekent dit voor de positie van ervaren managers die graag zelf een bedrijf willen leiden? We vroegen het drie ervaren MBI-experts en dit zijn volgens hen de negen belangrijkste trends.


Wat valt er onder garanties en vrijwaringen?

Juridische aspecten

Garanties en vrijwaringen vormen na de prijs en de betalingsvoorwaarden het belangrijkste strijdpunt tijdens de onderhandelingen. Maar wat kan er allemaal onder garanties en vrijwaringen vallen.

7 tips om de waarde van uw bedrijf te vergroten

Waardebepaling

Aan welke knoppen kunt u als ondernemer draaien om de waarde van uw bedrijf te vergroten? In dit artikel zetten we de zeven belangrijkste tips om uw bedrijfswaarde te vergroten even op een rij.

#1 Zo kochten deze drie ondernemers hun droombedrijf

Overname stappenplan

Ieder jaar maken duizenden ondernemers hun droom waar: zij kopen een bedrijf en starten een nieuw leven.  Maar daar gaat wel wat aan vooraf. Lees hieronder hoe Jaap, Hendrik-Jan en Ewout de hindernissen op weg naar hun droombedrijf wisten te overwinnen.

Overnamespurt in de ICT-sector

Nieuws

De ict-sector is al jaren één van grote aanjagers van de Nederlandse economie. Ook op het gebied van fusies en overnames beleeft de sector een mooie periode. Vorig jaar werden 383 deals gesloten, het hoogste aantal in tien jaar. De verwachting is dat dit nog wel even aanhoudt.

Franchisenemer gezocht (M/V)

Franchise

Na de food en detailhandel is het fenomeen franchise de afgelopen jaren ook doorgebroken in de zorg en zakelijke dienstverlening. Maar hoe vind je als groeiende franchiseformule goede franchisenemers? ‘Als je het wiel opnieuw wilt uitvinden, moet je niet bij ons zijn.’

Vendor loan: hoe krijg ik mijn geld terug?

Financiering

Ondanks de aantrekkende markt blijft financieren van goodwill in het MKB vaak onbereikbaar. Om toch een goede prijs te krijgen financieren ondernemers in het MKB de verkoop van hun eigen bedrijf steeds vaker zelf mee.