Brookz Kennisbank
Brookz helpt je op weg met informatie, advies en nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf. Hoe kunnen we je helpen?
bedrijf kopen
Ik wil een
bedrijf kopen
bedrijf verkopen
Ik wil een
bedrijf verkopen
Recente artikelen

Garanties en vrijwaringen bij bedrijfsovername: wat is het verschil?

Bij iedere bedrijfsovername wordt onderhandeld over de garanties en de vrijwaringen die worden opgenomen in de koopovereenkomst. Maar wat is het verschil?

lees meer >

Goodwill: meerwaarde creëren voor de onderneming

Wil jij jouw bedrijf verkopen dan komt hier een prijskaartje aan te hangen. Je hebt te maken met voorraad, inventaris, personeel en andere zaken. We spreken dan van goodwill, maar wat is dit eigenlijk? 

lees meer >

Cashflow: een essentieel element voor een gezonde onderneming

Bij het runnen van een onderneming komen allerlei processen, cijfers en berekeningen kijken. Er is er echter maar één essentieel voor de levensvatbaarheid van een bedrijf en dat is de cashflow. In dit artikel vertellen we je over wat de betekenis van cashflow is en waarom het essentieel is. 

lees meer >

Private equity: wat is het en waarvoor dient het?

Private equity is in de zakenwereld een veelvoorkomend begrip. Wil je dat jouw bedrijf groeit, dan is er geld nodig. Wat is de betekenis van private equity en welke financieringsvorm is voor jouw onderneming relevant?

lees meer >

Due diligence onderzoek uit de doeken gedaan

Bij een bedrijfsovername is het uitvoeren van een due diligence onderzoek vaste prik. De koper is de partij die dit onderzoek laat uitvoeren. Maar wat houdt dit onderzoek exact in en wat heeft het te maken met een bedrijfsovername?

lees meer >

Op overnamepad? Vijf gouden regels voordat u vertrekt!

Wilt u uw organisatie laten groeien door overnames? Daar moet u niet te lichtzinnig over denken. Daarom vijf tips van Baker Tilly Corporate Finance.

lees meer >