Brookz Regio Monitor Limburg

Gepubliceerd: 27 september 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Limburg? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Limburg jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Limburg. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Limburg

In het noorden van Limburg hebben de agrarische sector en de industrie sterkte posities. Samen zijn deze twee sectoren goed voor ruim een kwart van de toegevoegde waarde en sterk gericht op het buitenland. In het zuiden van Limburg wordt voor de sectoren chemie, gezondheid en dienstverlening veel moeite gedaan om het ondernemerschap te stimuleren, wereldwijd talent naar de regio toe te trekken en innovatie te bevorderen. Dit moet met behulp van het investeren van geld in de treinverbinding Maastricht-Luik-Aken (de drielandentrein moet in december 2023 van start gaan) gerealiseerd worden.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven dat in Limburg te koop staat op Brookz, schommelt halfjaarlijks tussen de 17 en 29 bedrijven. Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz 29 bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor zo’n 7% van het totale aanbod.

Er is in Limburg vooral een spreiding van bedrijven in de bouw en installatietechniek, detailhandel en zakelijke dienstverlening te zien, die in het eerste half jaar van 2023 te koop werden gezet op Brookz door ondernemers.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Limburg op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!