Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Techbedrijf CM.com koopt Global Ticket Nieuws

Techbedrijf CM.com koopt Global Ticket

Door deze strategische overname van Global Ticket verdrievoudigt CM.com het totale aantal tickets dat in 2019 werd verwerkt.

5 redenen om de Nationale Overname Dag te bezoeken Praktijk

5 redenen om de Nationale Overname Dag te bezoeken

Woensdag 8 juli 2020 organiseert overnameplatform Brookz voor de 19e keer de Nationale Overname Dag. Dit zijn 5 redenen waarom u als koper of verkoper van een bedrijf dit unieke kennis- en netwerk-event niet mag missen!

Bedrijven te koop: zo ziet de MKB-overnamemarkt er uit Praktijk

Bedrijven te koop: zo ziet de MKB-overnamemarkt er uit

Het kopen en verkopen van bedrijven is een levendige markt, alleen speelt deze zich grotendeels achter de schermen af. De afgelopen jaren laat een beeld zien dat er jaarlijks zo’n 5.000 tot 7.000 bedrijven van eigenaar wisselen.

Ekoplaza-ceo wilde Marqt helemaal (nog) niet kopen Nieuws

Ekoplaza-ceo wilde Marqt helemaal (nog) niet kopen

Inmiddels is de strategische overname van Marqt door Ekoplaza-moederbedrijf Udea een feit. Maar chief executive officer (ceo) Erik Does wilde het bedrijf in eerste instantie helemaal niet kopen.

Waardering issues Blog

Waardering issues

Het waarderen van een onderneming is geen waarheidsvinding en wordt in de toekomst mogelijk alleen maar lastiger. Toch is het altijd nuttig om een onderneming te waarderen tijdens de voorbereidingsfase van een verkooptraject.

Overnamemarkt robuust Nieuws

Overnamemarkt robuust

Ondanks internationale turbulentie is de Nederlandse overnamemarkt onverminderd robuust. Wat verder opvalt is dat voor Duitse MKB-bedrijven significant meer wordt betaald dan voor Nederlandse bedrijven.


Financiering management buy-out

Bedrijf kopen

In de praktijk zijn de meeste management buy-outs door een combinatie van financieringsvormen goed financierbaar. Het realiseren van de benodigde overnamefinanciering is dan ook zelden een dealbreker in management buy-out trajecten.

Digitale overnamerisico’s

Bedrijf kopen

Een jaar geleden werd de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) ingevoerd. Daarmee staan ook bij bedrijfsovernames onderwerpen als data en cybersecurity ineens op de kaart. ‘We zien regelmatig dat bedrijven de boel niet goed op orde hebben.’ 

Wat is een Warranty & Indemnity-verzekering?

Bedrijf kopen

Mocht een garantie door de koper worden ingeroepen dan mondt dat vaak uit in kostbare juristerij met een onzekere afloop. Dergelijke onderhandelingen over garanties en zekerheidstelling kunnen worden opgelost met een Warranty & Indemnity-verzekering.

Voordelen van due diligence

Bedrijf kopen

De praktijk wijst regelmatig uit dat goedkoop duurkoop is als een koper zich onvoldoende verdiept in een aangeboden onderneming.

Overnamedeal: Meubelmaatjes

Bedrijf kopen

Kees Regeling wilde ditmaal een MKB­ bedrijf over­nemen buiten zijn ‘eigen’ medische hulp middelenbranche. Dat vond hij met meubel groothandel Bocx Interiors, dat hij ook nog eens samen met zijn vrouw kocht. 

Koper wees voorbereid op bedrijfsovername!

Bedrijf kopen

Met name aspirant- kopers voor kleinere ondernemingen of webshops hebben niet altijd helder wat belangrijke aandachtpunten zijn voor succesvolle overname. Negen tips om goed over na te denken.