Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Menno Bom: 'Geen enkel bedrijf moet té afhankelijk van de ondernemer zijn' Praktijk

Menno Bom: 'Geen enkel bedrijf moet té afhankelijk van de ondernemer zijn'

Om de beoogde overname van Weeronline te financieren, gingen oprichters Menno Bom en René Westening van Infoplaza in zee met investeringsmaatschappij Bolster Investment Partners. 'We waren tegelijkertijd koper en verkoper.'

Waarom het wringt met de prijs en waarom iedere deal uniek is Blog

Waarom het wringt met de prijs en waarom iedere deal uniek is

Als koper of verkoper van een onderneming vraag je je af wat is nu de goede prijs? Als je te rade gaat bij de theorie kom je uit op de techniek van de waardering.

5 redenen om de vernieuwde Nationale Overname Dag te volgen Praktijk

5 redenen om de vernieuwde Nationale Overname Dag te volgen

De Nationale Overname Dag is vernieuwd! Met op maat gemaakte routes voor kopers en verkopers, volledig online en interactief te volgen en uiteraard coronaproof.

Hoe vrijblijvend is een 'non-binding offer'? Blog

Hoe vrijblijvend is een 'non-binding offer'?

Bij het (ver-)kopen van een bedrijf is het heel gebruikelijk om vroeg in het traject een bod uit te brengen via een 'non-binding offer'. Maar hoe vrijblijvend is zo'n bieding?

Lucratief belang ook mogelijk in situaties waar je het niet direct verwacht Blog

Lucratief belang ook mogelijk in situaties waar je het niet direct verwacht

Staat uw werkgever op het punt overgenomen te worden en neemt u als manager of werknemer deel in de overname, dan is het goed om op de hoogte te zijn van de fiscale aspecten van een Management Participatie Plan.

Deal van de Maand: Schoonmaakbedrijf Victoria Praktijk

Deal van de Maand: Schoonmaakbedrijf Victoria

Na eerder al een aandelenbelang van twintig procent te hebben gekocht in Victoria nam Pieter Grootjes via een management buy-out het schoonmaakbedrijf helemaal over. ‘Dat ik het bedrijf al van binnen kende, was een groot voordeel.’


Deal van de Maand: Sunshine Loyalty

Bedrijf kopen

Via een management buy-in namen Berend Berger en Wido Duncker Sunshine Loyalty over. 'We stelden vragen waar de verkopers nog nooit over nagedacht had­den.'

Techbedrijf CM.com koopt Global Ticket

Bedrijf kopen

Door deze strategische overname van Global Ticket verdrievoudigt CM.com het totale aantal tickets dat in 2019 werd verwerkt.

Bedrijven te koop: zo ziet de MKB-overnamemarkt er uit

Bedrijf kopen

Het kopen en verkopen van bedrijven is een levendige markt, alleen speelt deze zich grotendeels achter de schermen af. De afgelopen jaren laat een beeld zien dat er jaarlijks zo’n 5.000 tot 7.000 bedrijven van eigenaar wisselen.

Ekoplaza-ceo wilde Marqt helemaal (nog) niet kopen

Bedrijf kopen

Inmiddels is de strategische overname van Marqt door Ekoplaza-moederbedrijf Udea een feit. Maar chief executive officer (ceo) Erik Does wilde het bedrijf in eerste instantie helemaal niet kopen.

Waardering issues

Bedrijf kopen

Het waarderen van een onderneming is geen waarheidsvinding en wordt in de toekomst mogelijk alleen maar lastiger. Toch is het altijd nuttig om een onderneming te waarderen tijdens de voorbereidingsfase van een verkooptraject.

Overnamemarkt robuust

Bedrijf kopen

Ondanks internationale turbulentie is de Nederlandse overnamemarkt onverminderd robuust. Wat verder opvalt is dat voor Duitse MKB-bedrijven significant meer wordt betaald dan voor Nederlandse bedrijven.