Blog

Wat is een Locked-box bepaling?

Bij een locked-box gaat de onderneming administratief 'op slot' te waardoor de koper direct economische voordelen kan genieten.

Blog

Welke adviseurs heeft u nodig bij een bedrijfsovername?

Het kopen van een bedrijf is een ingewikkeld proces. Van waardebepaling tot fiscale aspecten; weinig ondernemers hebben er ervaring mee.

Categorieën

Blog

Wat gebeurt er met personeel bij fusie of bedrijfsovername?

Overzicht van arbeidsrechtelijke aspecten die allemaal een rol spelen bij een bedrijfsovername waarbij personeel betrokken is.

Nieuws

De Brookz 500 is uit!

Hij is er: de allereerste Brookz 500!

Nieuws

Winnaars Fusie & Overname Awards 2020!

Gisteren werden de Fusie & Overname Awards 2020 uitgereikt. En dit zijn de winnaars!

Nieuws

Genomineerden Fusie & Overname Awards 2020 bekend!

Aan het eind van ieder jaar reiken Brookz en Dealsuite de Fusie & Overname Awards uit, de jaarlijkse prijzen voor professionals in de mkb-overnamemarkt.  


Kunt u beter een bedrijf starten of overnemen?

Bedrijf kopen

Veel Nederlanders dromen van een eigen bedrijf. Maar wat is nou de beste optie: een (tweede) bedrijf starten of overnemen?

Menno Bom: 'Geen enkel bedrijf moet té afhankelijk van de ondernemer zijn'

Bedrijf kopen

Om de beoogde overname van Weeronline te financieren, gingen oprichters Menno Bom en René Westening van Infoplaza in zee met investeringsmaatschappij Bolster Investment Partners. 'We waren tegelijkertijd koper en verkoper.'

Waarom het wringt met de prijs en waarom iedere deal uniek is

Bedrijf kopen

Als koper of verkoper van een onderneming vraag je je af wat is nu de goede prijs? Als je te rade gaat bij de theorie kom je uit op de techniek van de waardering.

Hoe vrijblijvend is een 'non-binding offer'?

Bedrijf kopen

Bij het (ver-)kopen van een bedrijf is het heel gebruikelijk om vroeg in het traject een bod uit te brengen via een 'non-binding offer'. Maar hoe vrijblijvend is zo'n bieding?

Lucratief belang ook mogelijk in situaties waar je het niet direct verwacht

Bedrijf kopen

Staat uw werkgever op het punt overgenomen te worden en neemt u als manager of werknemer deel in de overname, dan is het goed om op de hoogte te zijn van de fiscale aspecten van een Management Participatie Plan.

Deal van de Maand: Schoonmaakbedrijf Victoria

Bedrijf kopen

Na eerder al een aandelenbelang van twintig procent te hebben gekocht in Victoria nam Pieter Grootjes via een management buy-out het schoonmaakbedrijf helemaal over. ‘Dat ik het bedrijf al van binnen kende, was een groot voordeel.’