Brookz Sectormonitor Bouw & Installatietechniek

Gepubliceerd: 28 februari 2022, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Bouw & Installatietechniek? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Bouw & Installatietechniek jou bij helpen.

Met deze Sectormonitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in de sector Bouw & Installatietechniek. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Download de ‘Brookz Sectormonitor Bouw & Installatietechniek’ voor relevante informatie over de sector, de werking van de fusie- en overnamemarkt en actuele waarderingen:

Sectorinformatie

Voor de bouwsector sloeg jarenlange groei in 2020 om in krimp als gevolg van stikstof en PFAS. De coronacrisis versterkte dit. Maar de behoefte aan nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming blijft groot. De noodzaak om slimmer en duurzamer te bouwen stijgt daardoor. Industrieel, modulair, circulair bouwen en digitalisering kunnen bijdragen aan de betaalbaarheid. 

Overnamemarkt

Het kopen en verkopen van Bouw & Installatietechniek-bedrijven is een levendige markt, alleen speelt deze zich grotendeels achter de schermen af. De sector vertegenwoordigt een relatief groot deel in het aantal fusies en overnames in Nederland. Van de honderd transacties vinder er gemiddeld twaalf in de Bouw & Installatietechniek plaats. 

Waarde-ontwikkeling

Iedere partij die actief is op de overnamemarkt, wil weten wat de waarde van een onderneming is. Met de Brookz Overname Barometer peilen we ieder half jaar de zogenaamde multiples. Kijkend naar de afgelopen vijf jaar ligt de multiple voor de sector Bouw & Installatietechniek altijd lager dan voor het MKB. 

Sectormonitor Bouw & Installatietechniek