Brookz Sectormonitor Bouw & Installatietechniek

Gepubliceerd: 28 februari 2022, geüpdatet: 1 mei 2024, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Bouw & Installatietechniek? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Bouw & Installatietechniek jou bij helpen.

Met deze Sectormonitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in de sector Bouw & Installatietechniek. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Sectorinformatie

De behoefte aan nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming blijft groot. De noodzaak om slimmer en duurzamer te bouwen stijgt daardoor. Industrieel, modulair, circulair bouwen en digitalisering kunnen bijdragen aan de betaalbaarheid. De coronacrisis heeft weinig vat op bouwondernemers gehad. Bouwactiviteiten zijn niet stilgelegd, waardoor de bouwsector nauwelijks is gekrompen. 

Overnamemarkt

Het kopen en verkopen van Bouw & Installatietechniek-bedrijven is een levendige markt, alleen speelt deze zich grotendeels achter de schermen af. De sector vertegenwoordigt een relatief groot deel in het aantal fusies en overnames in Nederland. Van de honderd transacties vinder er gemiddeld twaalf in de Bouw & Installatietechniek plaats. 

Waarde-ontwikkeling

Iedere partij die actief is op de overnamemarkt, wil weten wat de waarde van een onderneming is. Met de Brookz Overname Barometer peilen we ieder half jaar de zogenaamde multiples. Kijkend naar de afgelopen vijf jaar ligt de multiple voor de sector Bouw & Installatietechniek altijd lager dan voor het MKB. 

Praktijkcase

Patrick Veenhuizen heeft met zijn installatiebedrijf Veenhuizen Groep op het gebied van warmte- en koudetechniek een duidelijke groeistrategie uitgestippeld: groeien door middel van overnames. 'Ik wil met mijn onderneming de aansluiting met grote klanten en leveranciers blijven maken.'