Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Wat staat er in een verkoopmemorandumBlog

Wat staat er in een verkoopmemorandum?

Voordat u daadwerkelijk op pad gaat om een koper voor uw bedrijf te vinden, stelt u eerst een verkoopmemorandum op. Dit moet u zien als een verkoopbrochure van uw bedrijf voor serieus geïnteresseerde kopers.

Wat is de strategie bij de verkoop van uw bedrijfBlog

Wat is de strategie bij de verkoop van uw bedrijf?

De meeste ondernemers wachten veel te lang met het voorbereiden van hun bedrijfsverkoop. Henk Kwakel, adviseur bij PwC, raadt ondernemers aan met een strategische bril naar het verkoopproces te kijken. ‘Kijk verder dan het moment van de bedrijfsverkoop. Als de ondernemer uittreedt, moet het bedrijf verder.’

Regisseer de verkoop van uw bedrijfBlog

Regisseer de verkoop van uw bedrijf

Wie de verkoop van zijn bedrijf goed voorbereidt, zit in de driver’s seat. Uw potentiële koper zal er echter alles aan doen om het stuur over te nemen. Vier tips om de regie te behouden bij de verkoop van uw bedrijf.

Maximaliseer de opbrengst van uw bedrijfsverkoopBlog

Maximaliseer de opbrengst van uw bedrijfsverkoop

Door op tijd te beginnen kunt u in aanloop naar de exit de waarde van uw bedrijf aanmerkelijk vergroten. Hieronder benoemen we vijf acties waarmee u toewerkt naar een maximale opbrengst van uw bedrijfsverkoop.

Het bedrijf aan uw personeel verkopenBlog

Het bedrijf aan uw personeel verkopen

Het bedrijf verkopen aan uw eigen medewerkers heeft zo zijn voordelen. Maar denk van tevoren goed over na over een management buy-out.  Want als een management buy-out niet doorgaat is dat een ramp voor het bedrijf.

Early exit bedrijf verkopen op het hoogtepuntBlog

Early exit: bedrijf verkopen op het hoogtepunt

Timing is alles. Dat is de kern van de  boodschap van Basil Peters, een Canadese investeerder, overnameadviseur en zelfbenoemd ‘exit coach’. Een bedrijf moet je verkopen op het hoogtepunt. En dat hoogtepunt komt, met name voor technologie- en internetbedrijven, steeds vroeger.


10 onderhandelingstips

Bedrijf verkopen

Als u een bedrijf koopt of verkoopt is goed onderhandelen cruciaal, want doorgaans doet u dit slechts één keer in uw leven. Een tweede kans krijgt u niet.

Medewerker als medeondernemer

Bedrijf verkopen

Groei- en continuïteitsvraagstukken in de zakelijke dienstverlening kunnen worden ondervangen door het creëren van gezamenlijk ondernemerschap en commitment.

Bedrijf (ver)kopen in stappen: een blueprint for disaster

Bedrijf verkopen

Als je een bedrijf in stappen overdraagt heb je bijna 100% garantie dat het niet zo loopt als je voor ogen hebt!

Strategische koper of Private Equity?

Bedrijf verkopen

Verkopende ondernemers kunnen weer kiezen in deze florerende overnamemarkt. Belangrijke afweging: strategische koper of Private Equity?  De 6 belangrijkste verschillen even op een rij.

Moment om te verkopen?

Bedrijf verkopen

Ja, de omstandigheden voor bedrijfsverkoop zijn op dit moment gunstig, Maar of dat ook voor u geldt moet u zelf bepalen.

Onverwacht overnamebod is waarschijnlijk nooit het beste bod

Bedrijf verkopen

Het komt regelmatig voor dat een ondernemer een onverwacht overnamebod krijgt op zijn bedrijf. Daarbij zet de potentiële koper gelijk in op een exclusief onderhandelingstraject. Maar moet je daar als verkopende ondernemer wel in meegaan? Aan het woord zijn overnamespecialisten Alexander den Boer en Aron de Jong.