Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Verkopersmarkt voor bedrijven: terug van weggeweest? Blog

Verkopersmarkt voor bedrijven: terug van weggeweest?

Het coronavirus heeft impact gehad op het verkopen van bedrijven. Een halfjaar na de lockdown komt volgens JBR de overnamemarkt weer op gang.

Distressed M&A en de WHOA Blog

Distressed M&A en de WHOA

Bij de overname van een bedrijf in moeilijkheden is verliesfinanciering is de grootste angst van een koper. Covid_19 heeft deze angst vergroot.

Boudewijn Trompert verkocht via Brookz zijn bedrijf StudentenMarketing Praktijk

Boudewijn Trompert verkocht via Brookz zijn bedrijf StudentenMarketing

Na zestien jaar vond oprichter Boudewijn Trompert het tijd om zijn bedrijf StudentenMarketing te verkopen. Hij plaatste een verkoopprofiel op Brookz, dat 1.155 maal werd bekeken en 16 reacties opleverde. Vijfenhalve maand later was de verkoop van zijn bedrijf rond.

Door wie wilt u uw bedrijf laten voortzetten? Blog

Door wie wilt u uw bedrijf laten voortzetten?

Een belangrijke vraag wanneer u uw bedrijf wilt verkopen, is de vraag aan wie u wilt verkopen. Mogelijke kopers zijn globaal in vier categorieën te classificeren. Iedere categorie heeft bepaalde voor- en nadelen, welke onder meer consequenties kunnen hebben voor de verkoopprijs.

Financiële weerbaarheid en de impact op ondernemingswaarde Blog

Financiële weerbaarheid en de impact op ondernemingswaarde

Door de financiële weerbaarheid van je bedrijf te verhogen, kunnen toekomstige problemen voorkomen worden. Maar leidt dit ook tot een hogere waarde?

Bedrijfsopvolging en -overdracht interessant in deze tijd? Blog

Bedrijfsopvolging en -overdracht interessant in deze tijd?

Bedrijven die in de huidige economie de omzet en het rendement redelijk tot goed op peil weten te houden, zijn interessant voor overnamepartijen.


Belastingdienst en bedrijfswaardering

Bedrijf verkopen

In het geval van verkoop van aandelen in een vennootschap aan kinderen of werknemers dient er rekening te worden gehouden met bijzondere aandacht van de Belastingdienst voor de gehanteerde aandelenprijs.

Aandachtspunten bij een pre-exit

Bedrijf verkopen

Het resultaat van een pre-exit is waardecreatie, waardoor de ondernemer in de toekomst het resterende aandelenbelang tegen een hogere waarde verzilverd.

Moeite om financiering aan te trekken? Denk aan het uitgeven van preferente aandelen

Bedrijf verkopen

Heeft u wel eens gedacht aan de uitgifte van preferente aandelen? Met deze uitgifte hoeft u de zeggenschap in uw onderneming niet te verliezen.

Met creativiteit en een fusie uit de crisis komen

Bedrijf verkopen

Veel ondernemers hebben afgelopen maanden de kwetsbaarheid van hun onderneming ervaren en zijn op zoek naar mogelijkheden in de nieuwe economische realiteit. Een fusie kan het onderzoeken waard zijn.

Het overtuigen van een koper door middel van Business Intelligence

Bedrijf verkopen

Met Business Intelligence laat je als verkoper zien dat je dagelijks bezig bent met de waardedrijvers van je bedrijf, wat vertrouwen geeft aan een koper.

Private equity en overnames in de Nederlandse maakindustrie

Bedrijf verkopen

Op het eerste gezicht lijkt het nu niet het goede moment om je bedrijf te verkopen, maar er is een groep kopers die enorm actief blijft: investeerders.