Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Coronacrisis? Deze 5 kansen doen zich nu voor op de overnamemarkt Praktijk

Coronacrisis? Deze 5 kansen doen zich nu voor op de overnamemarkt

Het coronavirus houdt de wereldeconomie in een wurggreep: ondernemers moeten alle zeilen bijzetten om hun bedrijf overeind te houden. Toch biedt de huidige crisis ook nieuwe kansen op de overnamemarkt.

Deal van de Maand: AED Partner Praktijk

Deal van de Maand: AED Partner

Jan Smale verkocht samen met drie andere aandeelhouders hun bedrijf AED Partner aan een strategische partij, om verder te kunnen groeien. ‘Het gaat ook om de klik met de koper, want wij moesten wel verder werken in het bedrijf.’

Twentse Zwanenberg neemt soepenfabrikant Struik over Nieuws

Twentse Zwanenberg neemt soepenfabrikant Struik over

Concurrenten Zwanenberg en Struik slaan de handen ineen. Door een fusie moeten er grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling.

Nederlands datacenterbedrijf Interxion in handen van Amerikanen Nieuws

Nederlands datacenterbedrijf Interxion in handen van Amerikanen

Het beursgenoteerde bedrijf Digital Reality koopt Interxion, een Nederlands datacenterbedrijf. Naar verluidt betalen de Amerikanen 8,4 miljard dollar voor het bedrijf van oprichter Bart van den Dries.

Eneco-personeel mag 25 miljoen verdelen na verkoop Nieuws

Eneco-personeel mag 25 miljoen verdelen na verkoop

Een flinke bonus voor alle medewerkers van Eneco. Na de miljardenverkoop aan het Japanse Mitsubishi en Chubu krijgt het personeel 25 miljoen euro als ‘erkentelijkheiduitkering’.

Ondernemer verkoopt bedrijf vooral wegens leeftijd, adviseur bij kwart deals spelbreker Nieuws

Ondernemer verkoopt bedrijf vooral wegens leeftijd, adviseur bij kwart deals spelbreker

Leeftijd is de meest voorkomende reden voor het verkopen van een bedrijf. De gemiddelde leeftijd van een verkopende ondernemer (55 jaar) daalt nog steeds.


Onderzoek: Aantal verkochte MKB-bedrijven sterk gestegen

Bedrijf verkopen

In de tweede helft van 2019 is het aantal verkooptransacties in de MKB-overnamemarkt met 35% gestegen. Het prijsniveau bleef onveranderd hoog: gemiddeld wordt voor een MKB-bedrijf 4,95 keer de brutowinst betaald.

Moederbedrijf eBay zet Marktplaats in de etalage

Bedrijf verkopen

eBay overweegt om de Nederlandse advertentiewebsite Marktplaats te verkopen, meldt The Wall Street Journal. De Amerikaanse veilinggigant wil zelfs de volledige advertentietak te koop zetten.

Wij zijn JONG koopt Kinderopvangorganisatie Spelenderwijs Ede

Bedrijf verkopen

Kinderopvangorganisatie Spelenderwijs Ede is verkocht aan Wij zijn JONG. De verkoop van de kinderopvangorganisatie was noodzakelijk omdat moederbedrijf Malkander niet kon zorgen voor de nodige vernieuwingsslag.

Cafetaria/lunchroom kopen of verkopen

Bedrijf verkopen

U wilt een cafetaria/lunchroom kopen of uw cafetaria/lunchroom verkopen? Dan is het goed om te weten hoe de overnamemarkt op het gebied van cafetaria's/lunchrooms eruit ziet.

Juwelier kopen of verkopen

Bedrijf verkopen

U wilt een juwelier kopen of uw juwelier verkopen? Dan is het goed om te weten hoe de overnamemarkt op het gebied van juweliers eruit ziet.

Kinderdagverblijf kopen of verkopen

Bedrijf verkopen

U wilt een kinderdagverblijf kopen of uw kinderdagverblijf verkopen? Dan is het goed om te weten hoe de overnamemarkt op het gebied van kinderdagverblijven eruit ziet.