Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Deal van de Maand: BMAir Praktijk

Deal van de Maand: BMAir

Tom van Dijk werkte jarenlang om van BMAir een Europese speler te maken. Samen met mede-aandeelhouder Robin Veltman verkocht hij een meerderheid van de aandelen in het bedrijf aan investeerder Intersaction. 'Het was het ideale moment om te verkopen.'

Fentener van Vlissingens Travix in Chinese handen Nieuws

Fentener van Vlissingens Travix in Chinese handen

Online reisbureau Travix, onderdeel van het imperium van John Fentener van Vlissingen, komt in handen van het Chinese Trip.com.

CAD Accent verkocht aan Fransen Nieuws

CAD Accent verkocht aan Fransen

Eigenaar Peter van Houwelingen heeft de aandelen in CAD Accent verkocht aan het Franse Arkance Systems.

Bijzonder Beheer, einde verhaal? Blog

Bijzonder Beheer, einde verhaal?

Bijzonder beheer is zeker niet het einde voor een bedrijf. Voor de ondernemer is het belangrijk open te blijven communiceren met de bank, bereidheid te tonen heldere maatregelen te nemen en vooral ook zelf in de spiegel durven te kijken.

Verkopen ja/nee? Blog

Verkopen ja/nee?

Voor ondernemers die zich steeds meer ‘de manager’ voelen in hun eigen bedrijf kan bedrijfsverkoop een oplossing zijn. Maar is bedrijfsverkoop wel de juiste keuze in jouw situatie?

(Zuur) appeltje voor de dorst? Blog

(Zuur) appeltje voor de dorst?

De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) voor schenk- en erfbelasting is een regeling die opvolging mogelijk moet maken zonder al te veel fiscale belemmeringen. Maar pas op voor onaangename verrassingen.


Opiniepanel: 'Er staan duizenden bedrijven latent in de verkoop'

Bedrijf verkopen

De vraag naar bedrijven is op dit moment groter dan het officiële aanbod. Aan de andere kant zijn er duizenden ondernemers die wel van hun bedrijf af willen, maar daarmee niet te koop lopen. Daarom deze keer de stelling: ‘Er staan duizenden bedrijven latent in de verkoop'.

Is het management de ideale koper?

Bedrijf verkopen

Veel ondernemers overwegen om hun bedrijf aan het managementteam te verkopen. Maar dit proces dient zeer zorgvuldig te verlopen. Want als  de onderhandelingen niet leiden tot een overeenkomst ligt teleurstelling, frustratie en een verstoorde relatie op de loer.

Happy exit?

Bedrijf verkopen

opkopenJe bedrijf verkopen is een emotionele achtbaan die lang niet altijd vrolijk eindigt. Hoe zorg je ervoor dat een exit ook een ‘happy exit’ wordt, waarbij je de maximale financiële én emotionele opbrengst uit je verkoop haalt? ‘Cashen is mooi, maar daar zit het echte geluk niet in.’

Eerste bieder of beste bieder?

Bedrijf verkopen

Als u als ondernemer wordt benaderd door een koper is het over het algemeen verstandig hier niet direct op in te gaan. Beter is het om een actief verkooptraject in te gaan waarbij ook andere partijen in beeld kunnen komen.

Wanneer een bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Hoewel groeipercentages per sector behoorlijk verschillen heeft een eigen studie onder 50 van onze klanten die in 2018 verkocht werden, laten zien dat de gemiddelde leeftijd waarop een bedrijf verkocht wordt 18 jaar is.

Due Diligence: niet alleen voor kopers!

Bedrijf verkopen

Het kopen of verkopen van een onderneming kan onnodige stress met zich meebrengen. Onnodig, omdat dit eenvoudig te voorkomen is door een goed voorbereidend Due Diligence onderzoek. Bovendien kan een goed onderzoek vooraf een verkoper veel geld opleveren.