Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Belang van werkkapitaal Blog

Belang van werkkapitaal

Werkkapitaal is bij aandelentransacties vaak een punt van onderhandeling. Daarbij is inzicht in de bestandsdelen van het netto werkkapitaal van groot belang.

 

Nu verkopen? Blog

Nu verkopen?

Als u er emotioneel klaar voor bent om afstand te nemen van uw onderneming dan is 2019 het perfecte moment om uw bedrijf te verkopen.

Bedrijf nu verkopen!? Blog

Bedrijf nu verkopen!?

Er zijn 3 belangrijke indicatoren voor het sentiment in de overnamemarkt: de rentestand, de beschikbaarheid van kapitaal en het waarderingsniveau. 

Verkoopklaar? Blog

Verkoopklaar?

Kun je een bedrijf verkopen dat niet verkoopklaar is? En welke consequenties heeft dat? De verhoogde kansen versus  de geconstateerde tekortkomingen en risico’s bij bedrijfsverkoop.

Timing is alles Blog

Timing is alles

De marktomstandigheden zijn momenteel gunstig om een bedrijf te verkopen. Dus sla nu u slag; de markt kan zomaar omslaan.

Internationale upside Blog

Internationale upside

In de praktijk komt het nog maar weinig voor dat internationale partijen actief worden benaderd. Een gemiste kans op het binnenhalen van een strategische premie.


Deal - Lingeriekoning

Bedrijf verkopen

Bye bra is een van de grootste verkopers van behaaccessoires in Europa. Deze zomer verkocht oprichter Marcel Duits zijn bedrijf aan een Italiaanse ondernemer. 

Bedrijfsovernamedeal - Autodealer

Bedrijf verkopen

Begin dit jaar verkocht Mark Bastiaansen het 53 jaar oude familiebedrijf Noordhoek Autogroep aan twee verschillende kopers. Zakelijk een onvermijdelijke en juiste beslissing, maar emotioneel best lastig. 

De pre-exit als tweetrapsraket

Bedrijf verkopen

Het mooie van een pre-exit is dat u nu alvast een deel van uw opgebouwde vermogen veilig stelt en over een aantal jaar nog een keer kunt cashen. U kunt dan weer profiteren van een waarde die gebaseerd is op veel hogere rendementen.

Echte dealbrekers

Bedrijf verkopen

In plaats van een duidelijk ‘lijk in de kast’ zijn de echte dealbrekers meestal de discussies over de Ebitda, het werkkapitaal of risico’s met betrekking tot belastingen en pensioenen, en de impact die dit kan hebben op de verstandhouding.

Goede voorbereiding, halve werk

Bedrijf verkopen

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een goede voorbereiding op de verkoop van uw bedrijf bespaart u veel tijd, geld en stress. Vroeg of laat krijgt iedere ondernemer hier mee te maken: het bedrijfsopvolgingstraject.