Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Private equity en overnames in de Nederlandse maakindustrie Blog

Private equity en overnames in de Nederlandse maakindustrie

Op het eerste gezicht lijkt het nu niet het goede moment om je bedrijf te verkopen, maar er is een groep kopers die enorm actief blijft: investeerders.

Deal van de Maand: TecT Contracting & Engineering Praktijk

Deal van de Maand: TecT Contracting & Engineering

Coen Smitshoek en Robert Wiefferink verkochten hun bedrijf TecT Contracting & Engineering aan een bedrijf waar ze meerdere malen mee samenwerkten. 'We hebben dezelfde cultuur.'

Nog niet toe aan verkoop, maar wel alvast cashen? Blog

Nog niet toe aan verkoop, maar wel alvast cashen?

Je wilt de waarde van je bedrijf voor het grootste gedeelte veiligstellen, maar je bent er nu nog niet aan toe om te stoppen. Dat kan!

Julius Kousbroek: 'Je moet goed begrijpen wat de werkelijke waarde is van je bedrijf' Praktijk

Julius Kousbroek: 'Je moet goed begrijpen wat de werkelijke waarde is van je bedrijf'

Julius Kousbroek richtte in 2007 het payroll- en backoffice-bedrijf WePayPeople op. Onlangs verkocht hij zijn bedrijf aan een Amerikaanse branchegenoot, waar hij zelf ‘een substantieel deel’ van zijn opbrengst weer in investeert.

Mediation: oplossing voor aandeelhoudersconflict Blog

Mediation: oplossing voor aandeelhoudersconflict

Mediation is een manier om (sluimerende) geschillen op te lossen. Dat doen partijen zèlf, maar wel onder de leiding van een deskundige professional. Een mediator maakt het mogelijk om het gesprek tussen partijen op gang te krijgen en naar een oplossing te leiden.

4 opties om een prijsafspraak te maken met je overnameadviseur Praktijk

4 opties om een prijsafspraak te maken met je overnameadviseur

Veel ondernemers zijn achteraf ontevreden over het tarief van hun overnameadviseur, blijkt uit onderzoek. Maak goede prijsafspraken met deze 4 opties.


Zo los je als ondernemer je dreigend cash-probleem op

Bedrijf verkopen

Veel ondernemers lopen tegen een urgent cash-probleem aan. De overheid compenseert een deel van de schade, maar dat is in veel gevallen niet voldoende. Verkopen van een minderheidsbelang kan een interessante oplossing zijn.

Ondernemer wisselend tevreden over zijn overnameadviseur

Bedrijf verkopen

Slechts een kwart van de ondernemers zou zijn overnameadviseur van harte aanbevelen binnen zijn netwerk, blijkt uit onderzoek van Brookz.

De 7 manieren van een doorstart in coronatijd

Bedrijf verkopen

Het faillissement van een onderneming in coronatijd maakt de kans op een koude doorstart door de aandeelhouder klein. Tenzij een gecalculeerde beslissing wordt genomen, maar waar ligt de grens?

Coronacrisis? Deze 5 kansen doen zich nu voor op de overnamemarkt

Bedrijf verkopen

Het coronavirus houdt de wereldeconomie in een wurggreep: ondernemers moeten alle zeilen bijzetten om hun bedrijf overeind te houden. Toch biedt de huidige crisis ook nieuwe kansen op de overnamemarkt.

Ron Reinders: 'Ik heb niet voor het grote geld gekozen'

Bedrijf verkopen

Ron Reinders verkocht een meerderheidsbelang in zijn bedrijf Racetrailer.com om vervolgens samen verder te groeien. De klik met de koper was voor hem belangrijker dan de prijs. ‘Je moet dezelfde toekomstvisie hebben, anders gaat het niet werken.’

Deal van de Maand: AED Partner

Bedrijf verkopen

Jan Smale verkocht samen met drie andere aandeelhouders hun bedrijf AED Partner aan een strategische partij, om verder te kunnen groeien. ‘Het gaat ook om de klik met de koper, want wij moesten wel verder werken in het bedrijf.’