Brookz Sectormonitor Industrie & Productie

Gepubliceerd: 25 maart 2022, geüpdatet: 24 mei 2022, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Industrie & Productie? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Industrie & Productie jou bij helpen.

Met deze Sectormonitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in de sector Industrie & Productie. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Download de Brookz Sectormonitor Industrie & Productie voor informatie over de sector, een vooruitblik met kansen en bedreigingen, de werking van de overnamemarkt, actuele waarderingen en een praktijkvoorbeeld van een andere ondernemer!

Sectorinformatie

Industrie betreft de fabricage van goederen uit grondstoffen. Naast deze zware industrie bestaat ook het produceren van goederen. Een groot gedeelte van de omzet in de sector productie en industrie wordt in Nederland behaald via export, circa 70% (voor de gehele Nederlandse economie ligt dit op circa 30%). Er is dan ook veel concurrentie binnen deze sector en als gevolg van de internationalisering wordt innovativiteit steeds belangrijker. 

Seizoensgecorrigeerde dagproductie

Overnamemarkt

Het kopen en verkopen van Industrie & Productie-bedrijven is een levendige markt, alleen speelt deze zich grotendeels achter de schermen af. De sector vertegenwoordigt een groot aandeel in het totaal aantal fusies en overnames in Nederland. Echter daalde het aantal fusies en overnames in de Industrie & Productie in 2021 tot tien procent. 

Overnames in industrie NL

Waarde-ontwikkeling

Iedere partij die actief is op de overnamemarkt, wil weten wat de waarde van een onderneming is. Met de Brookz Overname Barometer peilen we ieder half jaar de zogenaamde multiples. Kijkend naar de afgelopen vijf jaar ligt de multiple voor de sector Industrie & Productie altijd iets hoger dan voor het MKB. 

Contactpersonen BDO

Zoek je een adviseur voor een bedrijfsovername binnen de sector Industrie & Productie? Neem dan contact op met één van de contactpersonen van BDO Nederland:

Contactpersonen BDO

Sectormonitor Industrie & Productie