Brookz Regio Monitor Groningen

Gepubliceerd: 26 september 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Groningen? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Groningen jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Groningen. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Groningen

De provincie Groningen is veelzijdig qua bedrijvigheid. Bovenin is de provincie Groningen vooral bekend als aardbevingsgebied, maar ook door het datacenter van Google en de zeevaart. De studentenstad Groningen kenmerkt zich als startup-gebied, met de focus op energie en healthy aging.

De oprichting van de Economic Board Groningen en de plannen voor een noordelijke waterstofeconomie draagt bij aan het innovatiepotentieel van deze regio. Tevens zal het uitbreiden van offshore windactiviteiten een forse aanjager zijn voor de Eemshaven, dat in 2030 bekend wil staan als de energie- en datapoort van Noordwest-Europa.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven dat in Groningen te koop staat op Brookz, schommelt halfjaarlijks tussen de 4 en 8 bedrijven. Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz 6 bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor zo’n 1,4% van het totale aanbod.

Er is in Groningen vooral een spreiding van bedrijven in de bouw en detailhandel te zien, die in het eerste half jaar van 2023 te koop werden gezet op Brookz door ondernemers.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Groningen op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!