Brookz Regio Monitor Utrecht

Gepubliceerd: 26 september 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de provincie Utrecht? Daar kan deze Brookz Regio Monitor van Utrecht jou bij helpen.

Met deze Regio Monitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in provincie Utrecht. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Utrecht

De provincie Utrecht telt met de steden Amersfoort en Utrecht en omliggende plaatsen als Nieuwegein, Zeist en Leusden relatief veel dienstverleners. Daarentegen kent Utrecht naar verhouding weinig industrie. Dit maakt de provincie afhankelijker van de binnenlandse markt ten opzichte van andere provincies.

Overnamemarkt

Het totaal aantal bedrijven dat in Utrecht te koop staat op Brookz, schommelt halfjaarlijks tussen de 20 en 30 bedrijven. Over het eerste half jaar van 2023 werden er op Brookz 28 bedrijven uit deze provincie te koop aangeboden, goed voor zo’n 6,8% van het totale aanbod.

Er is in Utrecht vooral een spreiding van bedrijven in de detailhandel, horeca, toerisme en recreatie en zakelijke dienstverlening te zien, die in het eerste half jaar van 2023 te koop werden gezet op Brookz door ondernemers.

Advieskantoren

Daarnaast hebben we alle fusie- en overnamekantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in Utrecht op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kunt met je overname- of groeiplannen!