Autopoetsbedrijf kopen of verkopen

Je wilt een autopoetsbedrijf kopen of jouw autopoetsbedrijf verkopen? Dan is het goed om te weten hoe de overnamemarkt op het gebied van autopoetsbedrijven eruit ziet. Er is een sterke groei zichtbaar in de branche, maar deze is met name toe te kennen aan het feit dat de consument makkelijker wordt én rekening houdt met het milieu. Auto wassen op straat doen we niet meer, laat staan de auto van een poetsbeurt voorzien...

Jouw autopoetsbedrijf verkopen? Bereik 35.000 potentiële kopers in één week. 

Aantal overnames autopoetsbedrijven

Al enkele jaren zit de branche in de lift en naar verwachting zal deze groei aanhouden en ook innoveren.

Autopoetsbedrijf kopen of verkopen

Wat is een autopoetsbedrijf waard?

Er zijn vele manieren om een bedrijf te waarderen. Een veelgebruikte methode om de waarde van een bedrijf uit te drukken is “een factor x de bruto jaarwinst”. Deze factor wordt ook wel multiple genoemd en een andere aanduiding voor bruto jaarwinst is Ebitda (Earnings Before Interest Taxes Depreciation and Amortisation).

In de sector automotive, transport en logistiek, waartoe een autopoetsbedrijf behoort, wordt volgens de Brookz Overname Barometer op dit moment een Ebitda-multiple gehanteerd van 3,6. Dat betekent dat een autopoetsbedrijf gemiddeld wordt gewaardeerd op 3,6 x Ebitda. De gemiddelde Ebitda-multiple over alle sectoren in het MKB is 4,85.

Ebitda-multiple automotive

De waardering van een bedrijf is vaak het startpunt voor de onderhandelingen tussen koper en verkoper. De uitkomst van deze onderhandelingen is de uiteindelijke verkoopprijs. Waardering en prijs zijn dus twee verschillende grootheden. Naast de waardering wordt de prijs ook bepaald door eventuele schaarste op de markt, onderhandelingsmacht van de partijen, de strategische waarde van het bedrijf voor de koper en mogelijke synergie-effecten voor de koper (kostenbesparingen, inkoopvoordelen).

Jouw autopoetsbedrijf waarderen? Doe hier de berekening.

Feiten en cijfers over autopoetsbedrijven

Er zijn jaarlijks vele starters en kleinschalige organisaties op de markt, waardoor het aantal bedrijven met één werkzaam persoon relatief hoog ligt. 

In cijfers weergegeven zag het aantal autopoetsbedrijven er in 2021 als volgt uit (CBS):

7.205 autopoetsbedrijven, waarvan:

  • 4.720 autopoetsbedrijven met een werkzaam persoon
  • 920 autopoetsbedrijven met twee werkzame personen
  • 665 autopoetsbedrijven met drie tot vijf werkzame personen
  • 520 autopoetsbedrijven met vijf tot tien werkzame personen
  • 255 autopoetsbedrijven met tien tot twintig werkzame personen
  • 90 autopoetsbedrijven met twintig tot vijftig werkzame personen
  • 20 autopoetsbedrijven met vijftig tot honderd werkzame personen

Een autopoetsbedrijven kopen? Bekijk het aanbod op Brookz.

Trends en ontwikkelingen voor autopoetsbedrijven

Een aantal trends en ontwikkelingen zorgen de komende jaren onvermijdelijk tot veranderingen, maar bieden autopoetsbedrijven ook veel groei- en overnamekansen:

#1 Uitbreiden van het aanbod
Volgens Rabobank is het essentieel voor automotive-ondernemers om hun diensten- en productenaanbod uit te breiden. Auto’s poetsen is één, maar poetsmiddelen verkopen of innovatieve diensten aanbieden, zoals nano coating, is toch echt een tweede. Hiermee kan de positie van de organisatie behoorlijk verstevigd worden.

#2 Online marktaandeel vergroten
Door in te springen op de online vraag kan de omzet flink verhoogd worden. Er liggen kansen op het gebied van e-commerce, maar ook qua multimedia en Virtual Reality (VR) valt er terrein te winnen. Denk aan verschillende poetsmethodes door middel van VR uitlichten of de verschillende producten of diensten op video tonen. 

Autopoetsbedrijf verkopen?

Ben je op zoek naar een partner, investeerder of opvolger voor jouw autpoetsbedrijf? Plaats dan een anoniem profiel van jouw onderneming op Brookz en kom onder de aandacht bij meer dan 35.000 potentiële kopers. Via Brookz zijn al vele autopoetsbedrijven succesvol gekocht en verkocht.

Autopoetsbedrijf verkopen

Autopoetsbedrijf kopen?

Autopoetsbedrijf kopen?

Ben je op zoek naar een autopoetsbedrijf waarin je wilt investeren of die je (gedeeltelijk) wil overnemen? Op Brookz staan tientallen autopoetsbedrijven te koop aangeboden.

Autopoetsbedrijf verkopen?

Autopoetsbedrijf verkopen?

Heb je een autopoetsbedrijf, maar ben je op zoek naar een investeerder, partner of opvolger? Breng jouw bedrijf op Brookz anoniem onder de aandacht bij ruim 35.000 potentiële kopers. Via Brookz zijn al vele autopoetsbedrijven verkocht!

Autopoetsbedrijf waarderen?

Autopoetsbedrijf waarderen?

Met de nieuwe Brookz waarderingstool heb je binnen 15 minuten een onderbouwde waardering van jouw bedrijf die je kunt downloaden als PDF-rapport. Check nu!