Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Coronavirus: problemen en mogelijkheden Blog

Coronavirus: problemen en mogelijkheden

Voor ondernemers is het nu cruciaal om actie te ondernemen ten aanzien van die zaken die men zelf in de hand heeft: liquiditeitenbeheer, nauw contact met de belangrijkste debiteuren en crediteuren en niet in de laatste plaats met de financier.

Het succesvol aanvragen van een bancaire overnamefinanciering Blog

Het succesvol aanvragen van een bancaire overnamefinanciering

Om een bedrijf aan te kunnen koper heeft een ondernemer of investeerder in veel gevallen bancaire financiering nodig. Een zogenaamde acquisitiefinanciering is een speciaal ‘beestje’ en kent vaak een speciale juridische structurering.

6 financieringstips Blog

6 financieringstips

U wilt de groeiplannen van uw bedrijf gaan realiseren, maar moet op zoek naar extern kapitaal. Het aanbod van financiers neemt rap toe en daarmee ook de verschillende financieringsvormen. Denk daarom aan de volgende punten bij de jacht naar bedrijfsfinanciering. 

Verantwoord stapelen van bedrijfsfinanciering Blog

Verantwoord stapelen van bedrijfsfinanciering

Het midden- en kleinbedrijf wordt overspoeld door alternatieve geldverstrekkers. Daarmee is het ophalen van financiering vaak een grote puzzel geworden waarbij meerdere partijen op elkaar worden gestapeld. ‘Bedrijfsfinanciering is echt een vak geworden.’

 

Kasteelovername met crowdfunding Blog

Kasteelovername met crowdfunding

Erik Kuiper-van den Berg kocht onlangs Hotel & Chateau Marquette in Heemskerk van een grote hotelketen. Hij financierde de overname via crowdfunding.

Ondernemersverhaal: Quick Parking Praktijk

Ondernemersverhaal: Quick Parking

Quick Parking biedt parkeeroplossingen voor reizigers aan op Europese luchthavens. Om de groei op Schiphol te waarborgen werd onlangs een stuk grond van 65.000 m2 aangekocht, op steenworp afstand van de vertrekhal. ‘Wij geloven in de waarde ontwikkeling van grond rondom luchthavens.’ Lees verder op Brookz


Bedrijfsovername via crowdfunding

Financiering

Steeds vaker maakt een koper van een bedrijf bij de financiering gebruik van crowdfunding. Lees hier de mogelijkheden van dit middel.

Positieve ervaring met bankfinanciering

Financiering

Een goed businessplan en een overtuigende ondernemer zijn essentieel voor succes bij het vinden van (bancaire) financiering. Lees verder.

Crowdfunding: risico of innoverend alternatief?

Financiering

Steeds vaker maken ondernemingen bij de financiering van een bedrijfsovername gebruik van crowdfunding. Lees de voor- en nadelen op Brookz.

Partnership

Financiering

Een participatiemaatschappij moet niet alleen voorzien in uw kapitaalbehoefte, maar ook op zakelijk en menselijk goed kunnen samenwerken.

 

Financieringskloof overbruggen?

Financiering

De bedrijfswaardering van een bank komt vaak niet overeen met de waardering van een ondernemer. Lees hier de oplossing voor dit probleem.

Financier een bedrijfsovername via crowdfunding

Financiering

Een overname financieren via crowdfunding leek tot voor kort geen logische combinatie. Maar d.m.v. een overbruggingskrediet kan het heel goed werken.