Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Kasteelovername met crowdfunding Blog

Kasteelovername met crowdfunding

Erik Kuiper-van den Berg kocht onlangs Hotel & Chateau Marquette in Heemskerk van een grote hotelketen. Hij financierde de overname via crowdfunding.

Ondernemersverhaal: Quick Parking Praktijk

Ondernemersverhaal: Quick Parking

Quick Parking biedt parkeeroplossingen voor reizigers aan op Europese luchthavens. Om de groei op Schiphol te waarborgen werd onlangs een stuk grond van 65.000 m2 aangekocht, op steenworp afstand van de vertrekhal. ‘Wij geloven in de waarde ontwikkeling van grond rondom luchthavens.’ Lees verder op Brookz

Bedrijfsovername via crowdfunding Blog

Bedrijfsovername via crowdfunding

Steeds vaker maakt een koper van een bedrijf bij de financiering gebruik van crowdfunding. Lees hier de mogelijkheden van dit middel.

Positieve ervaring met bankfinanciering Blog

Positieve ervaring met bankfinanciering

Een goed businessplan en een overtuigende ondernemer zijn essentieel voor succes bij het vinden van (bancaire) financiering. Lees verder.

Crowdfunding: risico of innoverend alternatief? Blog

Crowdfunding: risico of innoverend alternatief?

Steeds vaker maken ondernemingen bij de financiering van een bedrijfsovername gebruik van crowdfunding. Lees de voor- en nadelen op Brookz.

Partnership Blog

Partnership

Een participatiemaatschappij moet niet alleen voorzien in uw kapitaalbehoefte, maar ook op zakelijk en menselijk goed kunnen samenwerken.

 


Financieringskloof overbruggen?

Financiering

De bedrijfswaardering van een bank komt vaak niet overeen met de waardering van een ondernemer. Lees hier de oplossing voor dit probleem.

Financier een bedrijfsovername via crowdfunding

Financiering

Een overname financieren via crowdfunding leek tot voor kort geen logische combinatie. Maar d.m.v. een overbruggingskrediet kan het heel goed werken.

Q&A met René Frijters van Knab

Financiering

René Frijters richtte zeven jaar geleden Knab op. Nu heeft het 125.000 klanten, de helft ondernemers en ZZP’ers. Lees verder op Brookz

Maximaal lenen als ondernemer bij huidige lage rente?

Financiering

Voor sommige ondernemers is het nu erg interessant om te lenen met de lage rente om zo te investeren in hun bedrijf of om hun leverage te verhogen.

Overnamefinanciering in de MKB markt

Financiering

Het is steeds vaker noodzakelijk om te kijken naar een meer gestapelde financieringsstructuur, ook in de MKB markt. Lees meer op Brookz

Innovatiefinanciers

Financiering

De Breed en Partners nam investeerdernetwerk Investormatch over. Een eerste stap naar een one-stop-shop voor alle financieringsgerichte activiteiten.