Investeren in bedrijf

Je bent op zoek naar opties om je vermogen te laten renderen.

Investeren in een MKB-bedrijf kan dan een interessante optie zijn.

Via Brookz kom je in contact met honderden bedrijven die op zoek zijn naar een investeerder.

type kopers

Investeren

Je bent professioneel investeerder of een ondernemer die zijn bedrijf verkocht heeft. Je bent op zoek naar bedrijven om in te participeren. Daarbij heb je niet de behoefte om de dagelijkse leiding te voeren van het bedrijf. Je wil op afstand betrokken te zijn en indien nodig de directie te ondersteunen met je kennis, netwerk en netwerk. Zie hier een overzicht van alle partijen die op zoek zijn naar een investeerder.

aanmelden

  • 50.000+

    ondernemers,adviseurs en investeerders

  • 8.700+

    succesvolle transacties

Veelgestelde vragen

Er zijn vele honderden bedrijven waar je in kan investeren . Om ervoor te zorgen dat je enigszins gestructureerd aan de slag gaat, is het verstandig om voor jezelf eerst een aantal vragen te beantwoorden. In welke sectoren ben je geïnteresseerd? Hoeveel geld wil je investeren? Hoeveel kennis en expertise neem jezelf mee? En wil je in je eentje investeren of toch liever met andere investeerders? Aan de hand van deze criteria komt je tot een persoonlijk investeringsprofiel dat al een scherper beeld geeft van welke proposities voor jou interessant kunnen zijn.

Een bekend gezegde is: 'Je moet vele kikkers kussen om de prins te ontmoeten.' En zo is het ook met het vinden van interessante investeringsproposities. Zorg er allereerst voor dat jouw investeringsprofiel bij zoveel mogelijke relevante personen bekend is: accountants, bankiers, notarissen en fiscaal adviseurs. Bezoek bijeenkomsten waar ondernemers zich presenteren. Zoek op Brookz naar participaties en plaats zelf een zoekprofiel waarin je aangeeft in welke bedrijven je geïnteresseerd bent. Investeren is gewoon hard werken, de parels worden je echt niet op een presenteerblaadje aangeboden.

Ervaren investeerders zeggen altijd dat het bij investeren om drie zaken gaat: management, management en management. Het blijkt keer op keer dat het succes van een bedrijf wordt bepaalt door de kwaliteit van het management. In een tijd waarin markten en technologie razendsnel veranderen is het management, in casu de ondernemer, meestal doorslaggevend voor het succes van het bedrijf. Liever een goede ondernemer in een moeilijke markt dan een slechte ondernemer in een snel groeiende markt. De man is altijd belangrijker dan het plan.

Waarderen is een kunst, geen exacte wetenschap. Bij bestaande bedrijven kunnen de reguliere waarderingsmethoden (discounted cashflow, multiples) worden ingezet om tot een startpunt van onderhandelingen te komen. Bij start-ups zal het vaker om gut feeling en waardering op basis van ervaring gaan. Belangrijk issue om mee te nemen is: wat is de exit-strategie? Want je hebt uiteindelijk niets aan een aandeel in een bedrijf waarvan de eigenaar niet wil verkopen . Of een aandeel in een bedrijf dat wel kan overleven, maar door niemand wil worden gekocht.

Meer vragen?

nick
Nick Jurgens
Brookz Helpdesk
+31 (0)20 - 303 87 30
Het proces in 6 stappen

Oriënteren

Vinden

Kennismaken

Valideren

Ondertekenen

Jij bent heb je bedrijf verkocht!

Premium pakket
6 maanden

Direct contact met kopers en verkopers 
Onbeperkt reageren op alle profielen 

·

Uw eigen profiel op Brookz.nl 
Maak concreet wat u zoekt of aanbiedt
en wordt gevonden

·

30% korting op een 
uitgebreide bedrijfswaardering

€ 249/6 maanden

Brookz Investeerderspakket

Met het Brookz Investeerderspakket heb je volledig toegang tot het Brookz-netwerk en kun je direct reageren op bedrijven die je interessant vindt. Daarnaast kun je ook zelf door verkopende ondernemers of hun adviseurs gevonden worden door middel van je eigen persoonlijke zoekprofiel. Je blijft daarbij anoniem zolang je dat wenst.