Bedrijven te koop in Groningen

Wil je een bedrijf kopen in Groningen? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Groningen jaarlijks rond de 350 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 750 duizend en 1,25 miljoen euro op jaarbasis.

Bedrijf in Groningen kopen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Economie in Groningen

Groningen is een provincie die zakelijk gezien veel profijt heeft van de gaswinning. Echter, een afname van gaswinning leidt dit jaar tot een krimp van 0,3 procent in Groningen. Exclusief gaswinning is de groei echter 1,6 procent, aangezien alle andere sectoren wel groeien. Volgens het Economisch Bureau van ING zijn de goed vertegenwoordigde sectoren zorg en ICT de voornaamste aanjagers van de groei, maar ook de bouw (+5 procent) en de industrie (+3,5 procent) dragen hun steentje bij.

Bedrijven in Groningen

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 januari 2021 57.453 bedrijven actief in Groningen, goed voor bijna 2,7 procent van het totaal aantal bedrijven in Nederland. Bekende bedrijven in Groningen zijn EasyToys (Veendam), GasTerra (Groningen), Hooghoudt (Groningen), Noordhoff Uitgevers (Groningen) en Koninklijke Wagenborg (Delfzijl).

De provincie Groningen is veelzijdig qua bedrijvigheid. Bovenin is provincie Groningen vooral bekend als aardbevingsgebied, maar ook door het datacenter van Google en de zeevaart. De studentenstad Groningen kenmerkt zich als startup-gebied, met de focus op energie en healthy aging. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is Groningen - samen met Overijssel - de provincie waar percentueel veel bedrijven innovatief en online actief zijn.

Bedrijven te koop in Groningen

Sectoren in Groningen

De sectoren ICT, industrie, zorg en bouw zijn vooral aanwezig in de provincie Groningen. Delfzijl en omgeving is qua economische waarde de kleinste regio van het land, maar daar domineren de zeetransport en de chemische industrie. Daarnaast zijn de elektrotechnische en machine-industrie, logistieke dienstverlening en de agrarische sector relatief sterk vertegenwoordigd.

De economie van Oost-Groningen wordt gedreven door de zorgsector, die door een stijging van de zorguitgaven een impuls krijgt. In de rest van Groningen is naast gaswinning energievoorziening sterk vertegenwoordigd. Tevens zal het uitbreiden van offshore windactiviteiten een forse aanjager zijn voor de Eemshaven, dat in 2030 bekend wil staan als de energy- en dataport van Noordwest-Europa.

Waar vind je bedrijven te koop in Groningen?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Groningen, zijn:

  • Groningen
  • Hoogezand
  • Veendam
  • Stadskanaal
  • Winschoten

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 4.600 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.