Brookz Facts & Figures 2022

Gepubliceerd: 24 januari 2023, Peter Rikhof

2022 was in veel opzichten een bijzonder jaar. Corona leek definitief voorbij, maar toen begon in februari de oorlog in Oekraïne. Met stijgende energieprijzen, een snel oplopende  rente en torenhoge inflatie als gevolg.

Dit had onvermijdelijk consequenties voor de overnamemarkt: bankfinanciering werd duurder, kopers werden kritischer en transactieprijzen gingen omlaag. Maar geholpen door  het vele geld van investeringsmaatschappijen bleef het aantal transacties ook in 2022 op  een hoog niveau.

Binnen de overnamemarkt heeft Brookz ook afgelopen jaar haar groeipad stevig voort  gezet. Websitebezoek en aantal geregistreerde gebruikers zijn wederom flink gegroeid. Daarnaast werden er in 2022 op Brookz ruim 1.600 nieuwe verkoopprofielen geplaatst, een absoluut record!

Ook in 2023 zullen - ondanks de economische tegenwind – weer vele duizenden bedrijven van eigenaar verwisselen. En kun je erop vertrouwen dat we met Brookz elke dag voor je klaar staan om een passend bedrijf of een geschikte overnamekandidaat te vinden. Want daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Niet meer, maar ook niet minder.

Ik wens je goede zaken!