Brookz Sectormonitor Verpakkingsindustrie

Gepubliceerd: 18 oktober 2022, geüpdatet: 2 juni 2023, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Verpakkingsindustrie? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Verpakkingsindustrie jou bij helpen.

Met deze Sectormonitor willen wij - in samenwerking met Écart Invest - kopers en verkopers feiten, cijfers en een vooruitblik presenteren die inzicht geven in het aantal transacties, de waarde-ontwikkeling van bedrijven en de laatste trends en ontwikkelingen in de Verpakkingsindustrie. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Sectorinformatie

De Verpakkingsindustrie bestaat grofweg uit twee soorten ondernemingen: bedrijven die zelf de verpakkingen maken en bedrijven die producten voorzien van een verpakking. Deze verpakkingsmaterialen kunnen bestaan uit papier, (golf-) karton, plastic, glas en/of metalen (ferro/non-ferro).

Figure 1 Ecart

Overnamemarkt

Het kopen en verkopen van bedrijven is een levendige markt, alleen speelt deze zich grotendeels achter de schermen af. De sector Industrie & Productie, waartoe de Verpakkingsindustrie behoort, vertegenwoordigt een groot aandeel in het totaal aantal fusies en overnames in Nederland, namelijk tien procent.

Waarde-ontwikkeling

Iedere partij die actief is op de overnamemarkt, wil weten wat de waarde van een onderneming is. Met de Brookz Overname Barometer peilen we ieder half jaar de zogenaamde multiples. Kijkend naar de afgelopen vijf jaar ligt de multiple voor de sector Industrie & Productie altijd hoger dan het gemiddelde in het MKB.

Contactpersonen Ecart

Zoek je een expert binnen de sector Verpakkingsindustrie? Neem dan contact op met één van de contactpersonen van Ecart:

Contactpersonen Ecart