Je kunt het bestellen voor 32,50 euro via deze link.

Groeien Door Overname

Samenvatting

Waarom en hoe een overname de groei van je bedrijf spectaculair kan versnellen!

Er zijn tal van redenen om een ander bedrijf over te nemen. Je marktaandeel vergroten. Nieuwe producten of diensten toevoegen. Een stap naar het buitenland zetten. Synergie bewerkstelligen. Stuk voor stuk valide motieven om je als ondernemer op een overnamemarkt te begeven. Maar het slechtste wat je kunt doen is ‘zomaar’ een bedrijf overnemen. Bijvoorbeeld omdat een bedrijf toevallig op je pad komt.

Voordat je weet wordt je een proces ingezogen dat veel tijd en aandacht kost en tot een nieuwe situatie leidt waar je helemaal niet goed over hebt nagedacht. Een ander bedrijf kopen moet daarom altijd onderdeel zijn van een uitgedachte strategie. Het is een strategisch spel dat goed gespeeld moet worden, waarbij gedegen voorbereiding voorop staat: samenstellen van een dealteam, zoeken en evalueren van overnametargets, waarderen, onderhandelen en – last but not least – de integratie van de target met je eigen bedrijf.

Een traject waar je zomaar 6 tot 18 maanden mee bezig bent. Maart als het lukt is de bevrediging groot met als resultaat een aanzienlijke groeistap voor je bedrijf.

Bestel jouw exemplaar!

Over Peter Rikhof

Peter Rikhof is oprichter en algemeen directeur van Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland. Als ondernemer was hij de afgelopen 15 jaar betrokken bij meer dan 10 koop- en verkooptransacties. Peter studeerde economie en journalistiek en was actief als journalist en hoofdredacteur bij o.a. De Telegraaf, Carp, Management Team en als oprichter van het ondernemersplatform Sprout.

Over Floyd Plettenberg

Floyd Plettenberg is oprichter en CEO van het internationale M&A-platform Dealsuite. Na 7 jaar Finance en M&A bij PwC heft hij in 2016 Dealsuite opgericht, het internationale M&A-netwerk dat actief is in 46 landen. Floyd heeft een master in Bedrijfseconomie/Strategie en een executive master in Finance en Control (RC). Hij was de afgelopen 15 jaar nauw betrokken bij enkele tientallen overnametransacties.