Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Management Buy-In & Build Blog

Management Buy-In & Build

Naast een deel overnemen, gefaseerd of volledig overnemen, kun je als MBI-er uiteraard ook ‘meervoudig overnemen’. Management buy-in & build is een overnamestrategie, die misschien wel heel goed bij deze tijd past. Neem contact op via Brookz

(Raad van) Advies na de overname Blog

(Raad van) Advies na de overname

MBI-kandidaten laten zich voordat de transactie rond is door meerdere adviseurs begeleiden. Maar is de overname eenmaal een feit, dan kiezen nog maar weinig MBI-ers er voor om zich op een of andere manier te laten bijstaan door externen. Lees verder via Brookz

Eén kapitein op het schip? Blog

Eén kapitein op het schip?

Twijfelt u aan uw eigen competenties voor de volgende groeifase van uw bedrijf? Overweeg dan om een mbi'er in huis te halen. Lees meer.

Professionele ondernemer of ondernemende professional?! Blog

Professionele ondernemer of ondernemende professional?!

MBI-ers worden vandaag de dag zelfs al via personeelsadvertenties geworven. Headhunters worden ingeschakeld om een ‘ondernemer’ aan te trekken voor de vacante positie.

De juiste investeerder voor een Management Buy In Blog

De juiste investeerder voor een Management Buy In

Er is geld genoeg, maar voor het vinden van de juiste investeerder is het belangrijk dat u als MBI'er gericht en planmatig te werk gaat.

MBI bedrijven Blog

MBI bedrijven

MBI-transacties heb je in alle soorten en maten en komen in uiteenlopende branches voor. Maar waar komen deze het meest voor? Lees verder op Brookz


MBI: klein bier?

Management buy-in

Er zijn diverse trends gaande waardoor MBI transacties bij een bedrijfsovername gemiddeld steeds groter worden. Lees verder op Brookz

Trends management buy-in

Management buy-in

Wanneer de economie aantrekt, komt er ook meer beweging in de overnamemarkt. Wat zijn de management buy-in trends?

Past een management buy-in bij uw profiel?

Management buy-in

Een bedrijf overnemen is niet voor iedereen weggelegd. Overzicht van de eigenschappen van een succesvolle management buy-in kandidaat.

Ex-ondernemer als ideale management buy-in

Management buy-in

Bedrijfsopvolging door een externe opvolger? Jonge ex-ondernemers die hun bedrijf verkochten melden zich als koper op de overnamemarkt.

Droom realiseren via een management buy-in

Management buy-in

Ondernemers dromen regelmatig van een eigen bedrijf. Het verhaal van 3 ondernemers die via een bedrijfsovername hun droom ook realiseerden.

7 zoekcriteria voor een management buy-in

Management buy-in

Via een management buy in een bedrijf om overnemen; eerst een duidelijk zoekprofiel opstellen. De belangrijkste zoekcriteria even op een rij.