Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Goede Tijden, Slechte Tijden? Altijd MBI-tijden! Blog

Goede Tijden, Slechte Tijden? Altijd MBI-tijden!

De MBI-markt is een markt die in alle tijden beweging kent. Er is namelijk altijd behoefte aan sterke MBI-kandidaten en dus is er altijd markt voor MBI-transacties.

(Nog) meer ruimte voor MBI Blog

(Nog) meer ruimte voor MBI

Juist de komende periode ontstaan er meer kansen voor MBI'ers. En dan gokken we niet op een ingezakte overnamemarkt met lagere prijzen, maar juist op ander type constructies waar MBI'ers bij uitstek geschikt voor zijn.

Markt te koop! Blog

Markt te koop!

Als MBI’er is het belangrijk om te weten wat je unieke toegevoegde waarde (propositie) is en in welke markt deze het beste tot zijn recht komt. Waar kan jij het verschil maken?

Locatie, locatie, locatie Blog

Locatie, locatie, locatie

Waar het bij vastgoed draait om de locatie zijn er bij een overname drie dingen van belang voor een goed rendement op de acquisitie: management, management en management!

Management Buy-In & Build Blog

Management Buy-In & Build

Naast een deel overnemen, gefaseerd of volledig overnemen, kun je als MBI-er uiteraard ook ‘meervoudig overnemen’. Management buy-in & build is een overnamestrategie, die misschien wel heel goed bij deze tijd past. Neem contact op via Brookz

(Raad van) Advies na de overname Blog

(Raad van) Advies na de overname

MBI-kandidaten laten zich voordat de transactie rond is door meerdere adviseurs begeleiden. Maar is de overname eenmaal een feit, dan kiezen nog maar weinig MBI-ers er voor om zich op een of andere manier te laten bijstaan door externen. Lees verder via Brookz


Eén kapitein op het schip?

Management buy-in

Twijfelt u aan uw eigen competenties voor de volgende groeifase van uw bedrijf? Overweeg dan om een mbi'er in huis te halen. Lees meer.

Professionele ondernemer of ondernemende professional?!

Management buy-in

MBI-ers worden vandaag de dag zelfs al via personeelsadvertenties geworven. Headhunters worden ingeschakeld om een ‘ondernemer’ aan te trekken voor de vacante positie.

De juiste investeerder voor een Management Buy In

Management buy-in

Er is geld genoeg, maar voor het vinden van de juiste investeerder is het belangrijk dat u als MBI'er gericht en planmatig te werk gaat.

MBI bedrijven

Management buy-in

MBI-transacties heb je in alle soorten en maten en komen in uiteenlopende branches voor. Maar waar komen deze het meest voor? Lees verder op Brookz

MBI: klein bier?

Management buy-in

Er zijn diverse trends gaande waardoor MBI transacties bij een bedrijfsovername gemiddeld steeds groter worden. Lees verder op Brookz

Trends management buy-in

Management buy-in

Wanneer de economie aantrekt, komt er ook meer beweging in de overnamemarkt. Wat zijn de management buy-in trends?