Bedrijven te koop in Noord-Brabant

Wil je een bedrijf kopen in Noord-Brabant? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Noord-Brabant jaarlijks rond de 1.750 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis.

Bedrijf in Noord-Brabant kopen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Economie in Noord-Brabant

Voor 2020 verwacht ING een economische groei voor de provincie Noord-Brabant van 1,7 procent. Vooral de sectoren zakelijke dienstverlening en hightech-industrie zijn aanjagers van die forse groei. Door het sterke internationale karakter is de Brabantse economie meer dan gemiddeld blootgesteld aan de pieken en dalen van de wereldwijde economie. Ook remt de stikstofproblematiek sectoren als de landbouw en bouw en hebben exporterende bedrijven last van onzekerheid rondom de handelsoorlog.

Bedrijven in Noord-Brabant

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 januari 2021 302.478 bedrijven actief in Noord-Brabant, goed voor ongeveer 14,6 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Noord-Brabant zijn ASML (Veldhoven), Bavaria (Lieshout), Jumbo (Veghel), Philips (Eindhoven) en Sligro (Veghel).

Maar ook het midden- en kleinbedrijf floreert in Noord-Brabant, mede doordat de regio een van de aanjagers van de economische groei in Nederland is. Noord-Brabant is ook één van de provincies met de hoogste aantallen snelgroeiende bedrijven. De provincie kent zo’n 17 procent van het totaal aantal snelgroeiende bedrijven in Nederland. Snelgroeiende bedrijven in Noord-Brabant zijn voornamelijk actief binnen de groot- en detailhandel, high-tech systemen, agri & food en logistiek.

Bedrijven te koop in Noord-Brabant

Sectoren in Noord-Brabant

Noord-Brabant staat vooral bekend als een provincie met veel technologie-gedreven bedrijven, onder andere door de High Tech Campus in Eindhoven. Het is dan ook niet verrassend dat circa 30 procent van de research and development-uitgaven voor rekening komt van bedrijven in Noord-Brabant, waarmee de regio koploper is van alle provincies.

Daarnaast behoort Noord-Brabant al enige jaren tot de hoogste categorie van innovatieleiders. Tevens vaart de logistieke sector in Noord-Brabant wel bij de ligging van de provincie en ook de metaal-industrie en zakelijke dienstverlening zijn grote aanjagers van de economische groei in Noord-Brabant.

Waar vind je bedrijven te koop in Noord-Brabant?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Noord-Brabant, zijn:

  • Eindhoven
  • Tilburg
  • Breda
  • Den Bosch
  • Helmond
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 4.600 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.