Bedrijven te koop in Drenthe

Wil je een bedrijf kopen in Drenthe? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Drenthe jaarlijks rond de 300 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen 750 duizend en de 1,25 miljoen euro op jaarbasis.

Bedrijf in Drenthe kopen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Economie in Drenthe

In 2020 blijft de groei van de Drentse economie beperkt tot bijna 1 procent, verwacht ING. Omdat het hoofdkantoor van de NAM in Assen is gevestigd, is het dichtdraaien van de gaskraan van invloed op het groeicijfer. Exclusief gaswinning is de verwachte groei ongeveer 1,5 procent. De regionale economie in Drenthe krijgt voornamelijk een duwtje in de rug van de publieke sector: overheid en vooral de zorg dragen bij aan de economische groei. De provincie profiteert logischerwijs minder van de groei in de sectoren zakelijke dienstverlening, groothandel en logistiek, omdat deze branches veel minder sterk vertegenwoordigd zijn.

Drenthe is de dunstbevolkte provincie van Nederland en de regio moet het vooral van de recreatie hebben. De vrijetijdssector is van groot economisch belang voor Drenthe. De sector zorgt voor relatief veel werkgelegenheid en heeft bovendien een positief effect op de leefbaarheid van het platteland. Drenthe heeft een aantrekkelijk vrijetijdsaanbod en er is potentie voor verdere ontwikkeling. De provincie wil daarom de bestedingen, het ondernemerschap en de werkgelegenheid in de sector vergroten.

Bedrijven in Drenthe

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 januari 2021 48.510 bedrijven actief in Drenthe, goed voor zo’n 2,3 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Drenthe zijn Catawiki (Assen), Nederlandse Aardolie Maatschappij (Assen), Smurfit Kappa (Coevorden), DOC Kaas (Hoogeveen) en Kip Caravan (Hoogeveen).

Bedrijven te koop in Drenthe

Sectoren in Drenthe

De Drentse economie is met een totale omvang van bijna 13 miljard euro de kleinste van de drie noordelijke provincies. De sector die in Drenthe voornamelijk verantwoordelijk is voor de provinciale groei is de weer aantrekkende zorgproductie. Maar ook de chemische en metaalindustrie rond Emmen dragen hun steentje bij aan de provinciale economische groei.

Drenthe profiteert minder van de groeisectoren als zakelijke dienstverlening, ICT, groothandel en logistiek omdat deze branches minder sterk vertegenwoordigd zijn in de provincie. Het agro-cluster doet een stapje terug als groeimotor en de bouw levert een minder grote bijdrage.

Als recreatieprovincie - met nadrukkelijk aanwezige sectoren horeca en detailhandel - krijgt Drenthe een impuls door de sterker toenemende consumentenbestedingen. Er is meer reuring gekomen in Drenthe, met onder meer goed bezochte tentoonstellingen in het Drents Museum in Assen. Het aantal hotelovernachtingen steeg daardoor ook fors.

Waar vind je bedrijven te koop in Drenthe?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Drenthe, zijn:

  • Assen
  • Emmen
  • Hoogeveen
  • Meppel
  • Roden
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bakkerij verkopen?

Bakkerij verkopen?

Heb je een bakkerij en ben je op zoek naar een investeerder, partner of opvolger? Breng jouw bedrijf op Brookz anoniem onder de aandacht bij ruim 35.000 potentiële kopers. Via Brookz zijn al vele bakkerijen verkocht!