Bedrijven te koop in Overijssel

Wil je een bedrijf kopen in Overijssel? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Overijssel jaarlijks rond de 700 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis.

Bedrijf in Overijssel kopen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Economie in Overijssel

De economische groei in Overijssel wordt geraamd op 1,5 procent, volgens ING. Er zijn in Overijssel relatief veel bedrijven in de bouw en de industrie en juist deze sectoren laten een forse terugval in de groei zien. De stikstof- en pfas-problematiek treft vooral de infrasector en in de woningbouw is er een nulgroei.

Bedrijven in Overijssel

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 januari 2021 117.823 bedrijven actief in Overijssel, goed voor ongeveer 5,6 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Overijssel zijn Wavin (Zwolle), Thales Group (Hengelo), Koninklijke Grolsch (Enschede), Scania Productions (Zwolle) en ISS Facility Services (Zwolle).

De regionale hightech-maakindustrie kan de komende jaren een groeimotor blijven, mits er slimmer wordt opgeleid en de samenwerking nog beter wordt gezocht. Daarnaast investeert de provincie in een economisch fundament voor de lange termijn met het Topcentrum e-commerce (Zwolle) en industriële broedplaatsen als het Polymer Science Park (Zwolle) en het Health Innovation Park (Zwolle). Ook krijgt het klimaat voor technologische starters een boost omdat in de periode 2017-2020 voor 100 miljoen euro wordt geïnvesteerd in Novel-T (voorheen Kennispark Twente) in Enschede.

Bedrijven te koop in Overijssel

Sectoren in Overijssel

In Overijssel zijn de sectoren bouw, industrie, onderwijs en zorg sterker vertegenwoordigd dan elders. De goed ontwikkelende elektrotechnische en machine-industrie, maar ook van rubber- en kunststofproducenten, staat in de voorhoede van Twente. In Noord-Overijssel is relatief veel transportmiddelenindustrie gevestigd en in Zuidwest-Overijssel kenmerkt zich door de chemische bedrijven.

Waar vind je bedrijven te koop in Overijssel?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Overijssel, zijn:

  • Zwolle
  • Enschede
  • Deventer
  • Almelo
  • Hengelo
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 4.600 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.