Bedrijven te koop in Zuid-Holland

Wil je een bedrijf kopen in Zuid-Holland? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Zuid-Holland jaarlijks rond de 2.500 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 0,9 en 1,4 miljoen euro op jaarbasis.

Bedrijf in Zuid-Holland kopen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Economie in Zuid-Holland

Zuid-Holland groeit in 2020 naar verwachting van ING met 1,8 procent, met name door aanhoudende groei van de dienstensectoren, een hogere export en een hogere overheidsconsumptie. Naast de arbeidsmarkt zijn ook woningbouw, mobiliteit en de energietransitie grote uitdagingen de komende jaren.

Zuid-Holland is een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. De provincie is wereldspeler op een aantal markten, waaronder van de havenactiviteiten en de glastuinbouw, maar ook op het gebied van de baggerbedrijven en het internationaal recht.

Bedrijven in Zuid-Holland

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 januari 2021 439.673 bedrijven actief in Zuid-Holland, goed voor ruim 21,2 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Daarmee kent de provincie Zuid-Holland het grootste aantal bedrijven van Nederland. Bekende bedrijven in Zuid-Holland zijn Havenbedrijf Rotterdam (Rotterdam), Robeco (Rotterdam), KPN (Den Haag), Exact (Delft) en De Goudse Verzekeringen (Gouda).

Bedrijven te koop in Zuid-Holland

Sectoren in Zuid-Holland

Als dichtstbevolkte provincie met 3,7 miljoen inwoners speelt Zuid-Holland een grote rol in de vaderlandse economie. De stedelijke regio’s van Den Haag en Rotterdam zijn in de provincie maar liefst goed voor tweederde van de provinciale economie. Zuid-Holland heeft met het Biosciencepark in Leiden, Hague Security Delta, het Westland, campus TU Delft, het Westland, de Rotterdamse en Medical Delta veel potentieel om mooie economische groeicijfers te laten zien.

Rotterdam is al jaren een van de sterkhouders in de provincie. In het centrum en aan de noordkant van deze stad wordt een kennisintensief cluster van bedrijven opgezet, dat evenals de haven een belangrijke economische pijler is van Rotterdam. Den Haag is één van de sterkste kantorenregio’s van ons land, in relatieve zin zelfs de grootste. Na een slechtere periode is de economie in Den Haag weer opgebloeid. In Leiden is een sterk biotechnologiecluster gevestigd, in samenhang met de Bollenstreek. Rondom Delft is een belangrijk technologisch kenniscluster gevestigd. Delft kent daarom ook de sterkste creatieve sector van de regio.

Waar vind je bedrijven te koop in Zuid-Holland?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Zuid-Holland, zijn:

  • Rotterdam
  • Den Haag
  • Leiden
  • Gouda
  • Delft
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 4.600 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.