Bedrijven te koop in Flevoland

Wil je een bedrijf kopen in Flevoland? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Flevoland jaarlijks rond de 275 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1,2 en 2,5 miljoen euro op jaarbasis.

Bedrijf in Flevoland kopen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Economie in Flevoland

De Flevolandse economie groeit in 2020 naar verwachting met 2,4 procent, volgens ING. De provincie kende een aantal moeilijke jaren, maar de regionale economie is nu weer op de weg terug. Belangrijkste factoren daarin zijn het herstel van de huizenmarkt, de koopkracht en opleving van de bedrijvigheid in economisch hart Almere.

De jongste provincie van Nederland is traditioneel gezien een woonregio bij uitstek en de jaren voor de crisis werd de economische groei gestuwd door de sterke uitbreiding van Almere. De huidige economische groei is deels te danken aan het feit dat er in Flevoland nog voldoende ruimte is, in combinatie met de geringe afstand tot de Randstad. Daarnaast speelt de forse bevolkingsgroei in de provincie een rol in de groei.

Bedrijven in Flevoland

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 januari 2021 49.294 bedrijven actief in Flevoland, goed voor zo’n 2,3 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Flevoland zijn Athlon Car Lease (Almere), Royal FloraHolland (Almere), AB Oost (Dronten), Giant (Lelystad) en Walibi Holland (Biddinghuizen).

De provincie Flevoland is wereldwijd bekend vanwege de grootschalige inpoldering. Vooral Almere is een hotspot aan het worden vanwege een gunstige ligging richting de Randstad. De stad kenmerkt zich door een snelle groei met mensen uit verschillende milieus, waaronder hoogopgeleiden en buitenlandse ondernemers die net buiten de ‘prijzige’ Randstad willen wonen.

Bedrijven te koop in Flevoland

Sectoren in Flevoland

Opvallend is de nadrukkelijke aanwezigheid qua werkgelegenheid van de sector zakelijke dienstverlening in Flevoland. Deze branche is procentueel veel groter in Flevoland dan in andere provincies in ons land. Qua banen zijn de sectoren handel en horeca, gezondheidszorg en industrie ook sterk aanwezig. De economische dip trok de afgelopen jaren een relatief minder zware wissel op Flevoland, simpelweg omdat de sectoren industrie, bouw en transport ondervertegenwoordigd zijn.

‘Dienstenstad’ Almere is als economisch zwaartepunt van de provincie goed voor de helft van de regionale economie, volgens het Economisch Bureau van ING. Nu in de zakelijke dienstverlening onder meer de flex- en leasebranche en de facilitaire dienstverlening weer groei laat zien, gaan dienstverleners in de regio ook weer vooruit.

Waar vind je bedrijven te koop in Flevoland?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Flevoland, zijn:

  • Almere
  • Dronten
  • Lelystad
  • Emmeloord
  • Zeewolde
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 4.600 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.