Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Business valuation 70 Nieuws

Business valuation 70

De zevenitg belangrijkste advieskantoren van Nederland op het gebied van bedrijfswaardering. Het betreft hier zelfstandige advieskantoren die zich voornamelijk richten op MKB-bedrijven.

Van bedrijfswaarde naar prijs Blog

Van bedrijfswaarde naar prijs

De waarde van uw bedrijf weten is mooi, maar uiteindelijk gaat het om het bedrag dat op uw bank­rekening komt te staan. Die twee componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe kom je van waarde naar uiteindelijke verkoopprijs?

Verborgen waarde Nieuws

Verborgen waarde

Overnameprijzen bevinden zich momenteel op record­ hoogte. Toch zijn er ook in de huidige markt ‘koopjes’ te vinden voor ondernemers die willen groeien door een overname. Het geheim? ‘Je moet kijken naar de voordelen die een combinatie kan opleveren.’ 

Onderneming 3.0 Blog

Onderneming 3.0

Bedrijven zien hun markten rigoureus veranderen. Nieuwe spelers verwerven zich razendsnel een positie omdat ze vanaf de start vergaand gedigitaliseerd zijn en eenvoudiger en sneller kunnen opschalen tegen veel lagere kosten. Met grote gevolgen voor de waardering van deze bedrijven.

Bedrijfswaardering berekenen; of wat de gek ervoor geeft?!? Blog

Bedrijfswaardering berekenen; of wat de gek ervoor geeft?!?

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen, vragen zich vaak af hoe ze hun bedrijfswaarde kunnen bepalen. Onze eerste reactie is vaak ‘wat de gek ervoor geeft’.

Sturen op bedrijfswaarde Blog

Sturen op bedrijfswaarde

Een periodieke waardebepaling komt steeds vaker terug als onderdeel in aandeelhouders-overeenkomsten. Met zo’n waardebepaling ziet de ondernemer de ontwikkeling van zijn bedrijf en kan hij of zij actief sturen op de value drivers. Meten is weten!


Business valuation 50

Waardebepaling

De vijftig belangrijkste advieskantoren van Nederland op het gebied van bedrijfswaardering. Het betreft hier zelfstandige advieskantoren die zich voornamelijk richten op MKB-bedrijven.

Waarde intellectueel eigendom?

Waardebepaling

De juiste toepassing vraagt om kennis over de verschillende methoden en ervaring met de sterkten en zwakten van de methoden. Het is derhalve aan te raden om een professionele partij in de arm te nemen wanneer het intellectuele eigendom van uw onderneming gewaardeerd moet worden. 

X-factor van SaaS-bedrijven

Waardebepaling

Software as a Service-bedrijven behoren tot de buitencategorie voor wat betreft de waarderingen. Multiples van 4 tot 6 keer de omzet zijn geen uitzondering.

Winstlekkage & waardecreatie bedrijven

Waardebepaling

Bij 9 van de 10 MKB-ondernemingen lekt ongemerkt winst weg: hoeveel geld laat je als ondernemer liggen en is bij verkoop de optimale waarde gecreëerd?

De waarde van individuele activa in de aandelenprijs

Waardebepaling

Koopprijzen voor bedrijven komen mede tot stand op basis van inschattingen van de toekomstige geldstromen die gegenereerd kunnen worden met de aanwezig activa. Lees dit blogartikel verder op Brookz

Impact operational/financial lease bij bedrijfswaardering

Waardebepaling

Bij de multiple benadering kan de ondernemingswaarde in het geval van veel operational lease substantieel lager uitkomen dan bij financial lease. Adviseurs met ervaring bij het waarderen van aandelen kunnen hierbij van dienst zijn. Lees verder op Brookz