Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Waarom is de waardering voor softwarebedrijven hoger? Blog

Waarom is de waardering voor softwarebedrijven hoger?

Multiples over de omzet in plaats van over de ebitda komt regelmatig voor in de IT-sector.

Bedrijfswaarde: EBITDA-multiples of DCF-methode? Praktijk

Bedrijfswaarde: EBITDA-multiples of DCF-methode?

Multiples worden de laatste jaren steeds vaker gebruikt voor een indicatieve bedrijfswaardering.

Waarderen van een onderneming Blog

Waarderen van een onderneming

De waarde bepalen van een bedrijf: waarom is dat relevant? Uiteindelijk draait het toch om de prijs die naar voren komt in de markt?

Mediation: het alternatief voor een rechtbankprocedure Blog

Mediation: het alternatief voor een rechtbankprocedure

Bij een conflict over de bedrijfswaarde hoeft de rechter niet de enige oplossing te zijn. Een interessant alternatief is mediation.

Wat betekent de coronacrisis voor de waarde van mijn bedrijf? Blog

Wat betekent de coronacrisis voor de waarde van mijn bedrijf?

De coronacrisis heeft impact op het bedrijfsleven. Maar wat betekent het voor ondernemers die hun bedrijf nu willen verkopen en de waarde van hun bedrijf?

Business valuation 70 Nieuws

Business valuation 70

De zevenitg belangrijkste advieskantoren van Nederland op het gebied van bedrijfswaardering. Het betreft hier zelfstandige advieskantoren die zich voornamelijk richten op MKB-bedrijven.


Van bedrijfswaarde naar prijs

Waardebepaling

De waarde van uw bedrijf weten is mooi, maar uiteindelijk gaat het om het bedrag dat op uw bank­rekening komt te staan. Die twee componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe kom je van waarde naar uiteindelijke verkoopprijs?

Verborgen waarde

Waardebepaling

Overnameprijzen bevinden zich momenteel op record­ hoogte. Toch zijn er ook in de huidige markt ‘koopjes’ te vinden voor ondernemers die willen groeien door een overname. Het geheim? ‘Je moet kijken naar de voordelen die een combinatie kan opleveren.’ 

Onderneming 3.0

Waardebepaling

Bedrijven zien hun markten rigoureus veranderen. Nieuwe spelers verwerven zich razendsnel een positie omdat ze vanaf de start vergaand gedigitaliseerd zijn en eenvoudiger en sneller kunnen opschalen tegen veel lagere kosten. Met grote gevolgen voor de waardering van deze bedrijven.

Bedrijfswaardering berekenen; of wat de gek ervoor geeft?!?

Waardebepaling

Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen, vragen zich vaak af hoe ze hun bedrijfswaarde kunnen bepalen. Onze eerste reactie is vaak ‘wat de gek ervoor geeft’.

Sturen op bedrijfswaarde

Waardebepaling

Een periodieke waardebepaling komt steeds vaker terug als onderdeel in aandeelhouders-overeenkomsten. Met zo’n waardebepaling ziet de ondernemer de ontwikkeling van zijn bedrijf en kan hij of zij actief sturen op de value drivers. Meten is weten!

Business valuation 50

Waardebepaling

De vijftig belangrijkste advieskantoren van Nederland op het gebied van bedrijfswaardering. Het betreft hier zelfstandige advieskantoren die zich voornamelijk richten op MKB-bedrijven.