Bedrijven te koop in Gelderland

Wil je een bedrijf kopen in Gelderland? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Gelderland jaarlijks rond de 1.400 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis.

Bedrijf in Gelderland kopen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Economie in Gelderland

De groei van de Gelderse economie trekt in 2020 flink aan tot 1,7 procent, verwacht ING. Daarmee is de groei een fractie hoger dan de bbp-groei. De stevig doorgroeiende bouw en industrie zijn de belangrijkste trekkers van de groei. Nieuwe impulsen komen van de goed vertegenwoordigde en fors groeiende elektrotechnische en machine-industrie en van de weer oplevende zorgsector.

Bedrijven in Gelderland

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 januari 2021 237.546 bedrijven actief in Gelderland, goed voor ongeveer 11,4 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Gelderland zijn Agrifirm (Apeldoorn), NXP Semiconductors (Nijmegen), OHRA (Arnhem), Adecco (Zaltbommel) en Ultimaker (Geldermalsen).

Bedrijven te koop in Gelderland

Sectoren in Gelderland

De grootste provincie qua landoppervlakte van ons land kent een grote diversiteit op het gebied van bedrijvigheid en sectoren. Neem alleen al de Veluwe, de Achterhoek, de Betuwe en grote steden-regio Arnhem-Nijmegen.

De Veluwe-regio heeft een evenwichtige sectorstructuur, met een lichte oververtegenwoordiging van voedingsindustrie en bouwnijverheid. De groei van de groothandel en de zorgsector pakt ook voor deze regio goed uit. De agrarische sector en de bouw zijn prominent aanwezig in de Achterhoek. Impulsen komen vooral van de sterk vertegenwoordigde elektrotechnische en machine-industrie, maar ook van de weer oplevende zorgsector.

De sectorstructuur van Rivierenland (onder andere de Betuwe) heeft veel bedrijven in groothandel en transport, bouw, industrie en zakelijke dienstverlening. Rivierenland is met de ligging rond de A2 en de A15 een logistieke hotspot, die ook volop profijt heeft van de groei van e-commerce. In de regio Arnhem-Nijmegen geven de weer groeiende zorg- en publieke sector de regionale economie een sterkere impuls dan de nationale. Tevens is de maakindustrie - volop vertegenwoordigd in deze regio - een impuls voor Arnhem-Nijmegen.

Waar vind je bedrijven te koop in Gelderland?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Gelderland, zijn:

  • Nijmegen
  • Apeldoorn
  • Arnhem
  • Ede
  • Doetinchem

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bakkerij verkopen?

Bakkerij verkopen?

Heb je een bakkerij en ben je op zoek naar een investeerder, partner of opvolger? Breng jouw bedrijf op Brookz anoniem onder de aandacht bij ruim 35.000 potentiële kopers. Via Brookz zijn al vele bakkerijen verkocht!