Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Strategisch partnership transport

Op zoek naar partnership in transport en logistiek


De gezochte onderneming

Dit bedrijf zoekt ook naar een type samenwerking van permanent en bindend karakter. Een echt strategische samenwerking met één of meerdere branchepartijen. Het voornaamste criterium hiervoor is dat de bestuurders van deze partij(en) een vergelijkbare visie en houding hebben als de bestuurder van deze vragende partij. Wat deze bestuurder betreft zijn alle opties open voor wat betreft het bindend maken van deze samenwerking, waaronder fusie van partijen of overname van één door andere partijen. Er is geen voorkeur voor een vorm, zo lang de uitvoering van de samenwerking leidend blijft.

De ondernemer zoekt een bedrijf binnen het volgende profiel: 24 uurs palletdistributie binnen de BeNeLux, leveren transport van schadegevoelige producten en in bezit van een eigen wagenpark/netwerk (met nadruk geen chartervervoerder). Sterke lokale klantenkring. Omvang wagenpark is minimaal 15 tot maximaal 80 vrachtauto’s.

Locatie
Gezochte onderneming(en) verzorgen transport en logistiek – wegvervoer in ten minste één van de volgende regio’s: Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland, België - West Vlaanderen - Wallonië.

Juridische structuur
Zelfstandig vervoersbedrijf (Besloten Vennootschap) met eenvoudige aandeelhoudersstructuur.

Rentabiliteit / Solvabiliteit
De zoektocht is gericht op gezonde bedrijven, Winstgevend over afgelopen jaren. Stevige balans (26% eigen vermogen of meer).

Automatiseringsgraad
Maakt gebruik van boordcomputers en computer ondersteunde planningsmethodes. Beoogd type samenwerking Het betreft in eerste instantie een strategische samenwerking: Deze start bij het efficiënter uitvoeren van gezamenlijke vrachten en gezamenlijk bedienen van klanten. De samenwerking kan uitmonden in een fusie of overname.


Zoekende partij
Dit transportbedrijf is actief in de markt voor landelijk palletvervoer en langere lengtes stukvrachten. Het biedt met haar dienstverlening landelijke dekking in Nederland en België. Op haar concurrerende markt kan dit bedrijf zich onderscheiden door een hoog serviceniveau en persoonlijke aandacht voor haar klanten. Daarnaast is het bedrijf bijzonder sterk in het vervoeren van schadegevoelige producten. Het bedrijf is financieel sterk, heeft ook tijdens de recessie positieve cijfers op haar transport activiteiten gedraaid en is recent verhuist naar een modern bedrijfspand op een A locatie in de regio Eindhoven.

Gezien de competitieve aard van de transportsector voorziet dit bedrijf een steeds grotere noodzaak voor efficiencyverhoging, en met name hogere beladingspercentages. In het verleden zijn samenwerkingen aangegaan met een aantal partijen om vrachten te delen. In de ervaring van de ondernemer leidt dit enkel tot ‘cherry picking’, en blijft het bij korte termijn winst pakken, in plaats van het elkaar op de lange termijn beter maken.

Omzet
van: € 2.000.000
tot: € 10.000.000
Regio
Niet locatie gebonden
Branche
Automotive, transport & logistiek
Profielnummer
#22589